torsdag 6. juni 2013

Norwegian tapte i arbeidsretten

Bjørn Kjos gikk selv i spissen for at Norwegian skulle bytte fra ytelsespensjon til innskuddspensjon. Men Arbeidsretten refser nå beslutningen og måten det ble gjort på.
MÅ SNU: Bjørn Kjos gikk selv i spissen for at Norwegian skulle bytte fra ytelsespensjon til innskuddspensjon. Men Arbeidsretten refser nå beslutningen og måten det ble gjort på. Foto: Gunnar Bløndal

Norwegian tapte pensjonssak mot pilotene

Arbeidsretten mener Norwegian brøt tariffavtalen da de fjernet de norske pilotenes ytelsespensjon. Det kan bli dyrt for flyselskapet. Nå må ny ytelsespensjon på plass.
Publisert: 06.06.2013 - 13:47 Oppdatert: 06.06.2013 - 13:47

Før jul endret Norwegian pensjonsordningene for selskapets ansatte. Dermed ble ansatte med ytelsespensjon kastet ut av ordningen og overført til innskuddspensjon.
Ytelses- og innskuddspensjon:
  • Ytelsespensjon: Summen av utbetalingene fra Folketrygden og arbeidsgiver skal tilsammen utgjøre en gitt prosent av lønnen når du går av.
  • Innskuddspensjon: Arbeidsgiver betaler hvert år en andel av lønnen (2 til 8 prosent) inn på din pensjonskonto. Disse midlene plasseres i aksjer og rentepapirer. Først når du skal gå av med pensjon, vil du vite hvor stor pensjon du får, ut fra avkastningen.

- Har dere noen anslag over hva dommen vil koste dere?

Les også

PENSJONSKRANGEL: Pilotene, her representert ved Halvor Vatnar (t.v), har stevnet Norwegian, her representert ved toppsjef Bjørn Kjos, inn for Arbeidsretten for å få omgjort pensjonsvedtaket.

Norwegian-piloter ble kastet over på ny pensjonsordning: - Et ran!

21.05.2013 - 15:54
- Vinner vi i Arbeidsretten og får tilbake ytelsespensjonen vår, vil det koste skjorta for Norwegian, sier Halvor Vatnar, leder av Norwegian pilotforening (NPF).

Arbeidstvistloven § 58, 5. ledd
Retten kom til at Norwegians manglende vilje til å høre på pilotene og at de kjørte sitt eget løp er såpass alvorlig at selskapet må betale Parats saksomkostninger, noe som ikke er standard prosedyre i saker som går for arbeidsretten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.