onsdag 7. januar 2015

Hangaren på Sola - Oppdatering


Av Jan-Petter Helgesen

Lavprisselskapet Norwegian har sagt opp avtalen med SAS om leie av den nyeste halvdelen av Braathens tidligere hangaranlegg på Stavanger lufthavn, 

Sola. Hangaren har siden nedleggelsen av Braathens tekniske base i 2005  vært delt av SAS og Norwegians som selskapenes vedlikeholdsbaser på Sola. Hovedarbeidet til Norwegian har primært vært ettersyn og vedlikehold av lavprisselskapets tidligere flåte av eldre Boeing 737-300-fly.
Disse flyene er nå tatt ut av tjeneste i Norwegian.  Den nåværende flåten av nye Boeing 737-800 har ikke behov for samme og så ofte programmerte vedlikeholdsprogram som de eldre flyene.
På Sola er det nå bare behold for såkalt linjeettersyn på de nyere flyene.  Behovet for folk reduseres. Samtidig fant Norwegian ut av ettersynet på lufthavnen  kan utføres utendørs. Hangaravtalen ble derfor sagt opp.

På det meste arbeidet 35 personer i hangaren  til Norwegian. I dag er rundt 20 tilbake. Antallet er for høyt i forhold til behovet på Sola. De overtallige tilbys arbeid på andre av Norwegians baser enten i Norge eller utlandet. SAS leier hangaranlegget fra et kommandittselskap med  ukjente eiere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.