fredag 10. april 2015

A380 rute til CPH - Aftenposten

Foto: Emirates

Emirates storsatser i Skandinavia:

Verdens største passasjerfly får rute til Skandinavia

Fra desember blir det mulig å reise med verdens største passasjerfly fra Skandinavia. Da åpner flyselskapet Emirates den første ruten med Airbus A380 til Dubai.
Det Dubai-baserte selskapet er i dag blant verdens raskest voksende flyselskaper, og åpnet i september i fjor daglig rute mellom Oslo og Dubai. Her bruker selskapet et av deres store fly, en Boeing 777-300 ER, på ruten. Denne flytypen tar 360 passasjer.
Men nå tar Emirates sats i de større divisjoner når selskapet fra desember utvider sin satsing på Kastrup lufthavn.
Da setter man inn det som i dag er verdens største passasjerfly, Airbus A380, på ruten.

Flyplassen må bygges om

Det skal etter planen skje fra 1. desember, og i Emirates' versjon tar megajumboen ikke mindre enn 615 passasjerer, fortalte selskapets toppsjef Tim Clarke på et pressemøte i den danske hovedstaden torsdag morgen.
Dobbeltdekkeren A380-800 har to kabiner, med 557 seter i økonomiklasse og 58 i business class-seksjonen. Flyet er så stort at Kastrup ikke kan ta imot flyet med dagens fasiliteter. Flyplassen skal derfor spesialtilpasses for å kunne tilfredsstille Emirates' krav.
Dermed rykker København lufthavn også opp som den virkelige storebror i skandinavisk luftfart, som den eneste flyplassen som kan tilby rute med Airbus A380. Til nå er det bare de største flyplassene, som London, Frankfurt og Paris som har besøk av denne flykjempen på rutebasis.

Passasjerene foretrekker superjumboen

At Airbus A380 fortsatt har tiltrekningskraft på mange flypassasjerer drøyt syv år etter lanseringen, er det ingen tvil om.
Både Lufthansa og British Airways - to av de europeiske selskapene som har flyet i trafikk - har fått merke at bl.a. nordmenn helst booker seg inn på superflyet når det er ett av alternativene på en rute.
Dimensjonene til dette flyet er enorme, det er 72 meter langt og 24 meter høyt. Vingespennet er på 79 meter, og tomvekten er på 270 tonn.
Airbus A380 har vært innom Oslo ved et par anledninger.
Først da Airbus-fabrikken testet flyet under vinterlige forhold før flytypen ble satt i kommersiell drift. Senere har også flyet vært innom Gardermoen som et ledd i Lufthansas markedsføring av kjempeflyet i det skandinaviske markedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.