torsdag 16. februar 2017

SAS får det ikke til - Plager passasjerene - ABC Nyheter

På 30 dager:

– SAS kansellerte 99 flyvinger, Norwegian 7

I løpet av en 30-dagersperiode «TV 2 hjelper deg» overvåket var det 106 kanselleringene ved fire større, norske flyplasser. Det store flertall var hos SAS.

Forbrukerprogrammet holdt øye med kanselleringer ved innenlandsrutene til SAS og Norwegian i en 30-dagersperiode, ved fire større regionale flyplasser. Av de 106 kanselleringene i perioden hadde Norwegian syv, mens SAS hadde 99 kanselleringer, melder TV2.no.
TV-programmets journalister fulgte utviklingen ved Flesland, Sola, Værnes og Oslo Lufthavn i perioden.
SAS har cirka halvparten av markedet på innenlandsflyvinger, Norwegian har omkring tredjedel.
– Da er det litt merkelig at SAS har så mange flere kanselleringer. Det virker som om det andelsvis kanselleres mer på store ruter, sier Frode Steen, professor i samfunnsøkonomi ved NHH til TV2.no.
Ved 77 av de 99 kanselleringene hos SAS får «TV 2 hjelper deg» opplyst at bakgrunnen var tekniske forhold.
– Et flyindivid har kanskje 10-12 flygninger i løpet av en dag og dersom flyet blir forsinket gjennom hele dagen kan dette påvirke 1500 passasjerer. Ved å ta flyet ut på en sjekk kan vi skjerme alle de øvrige passasjerene ved at vi setter det inn igjen i rutesystemet, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til TV2.no. Berørte passasjerene blir overført til nærliggende avganger.
Også i en tremåneders oversikt fra de aktuelle flyplassene er det samme tendens. SAS har flest kanselleringer, mens Norwegians fly er noe mer forsinket, ifølge TV-programmets gjennomgang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.