– Myndighetene våre fortsetter å være i et ubegripelig kaos. Jeg håper de rydder opp i det snart, da vi er en nasjon i krig, sa general Raymond Thomas under et forsvarssymposium i delstaten Maryland tirsdag, ifølge CNN.
Thomas antydet videre at det kan underminere landets kamp mot fiender som IS, som utgjorde en sentral del av Trumps valgkampanje og -løfter.
Michael Flynn
Michael Flynn trakk seg fra stillingen som nasjonal sikkerhetsrådgiver.
Foto: Carolyn Kaster / AP

Generalen med fire stjerner er sjef for US Special Operations Command (SOCOM), som har ansvar for spesialstyrkene innen det amerikanske forsvaret. Dette inkluder blant annet verdenskjente Navy Seals og Delta Force.

Løy om russerkontakt

Generalen utdypet ikke nærmere hvilket «kaos» han siktet til, men uttalelsene kom mindre enn ett døgn etter at Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn trakk seg.
Bakgrunnen er blant annet at han skal ha løyet til visepresident Mike Pence om sin kontakten med russerne i forkant av valget i fjor.

33 spesialister på psykisk helse advarer:

Trump forvrenger virkeligheten

33 spesialister innen psykiatri og psykologi går i et felles skriv til angrep på USAs president Donald Trump.

USAs president Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP
USAs president Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP

«For mye står på spill. Vi kan ikke lenger sitte stille», heter det i oppropet som er publisert i storavisen The New York Times.
I det uvanlige brevet forklarer Lance Dodes og Joseph Scachter hvorfor de nå velger å gå ut med advarselen.

«Følelsesmessig ustabil»

Dodes er tidligere professor i psykiatri ved Harvard Medical School, men er nå pensjonert. Dr. Schachter er tidligere leder av en forskningskomité i International Psychoanalytic Association.
Brevet er undertegnet av til sammen 33 psykiatere, psykologer og sosialarbeidere.
«Vi mener at graden av følelsesmessig ustabilitet, vist gjennom ord og handling, gjør Trump ute av stand til å være USAs president.»