torsdag 8. oktober 2020

Kjell Sverre Hunstok, Spitfiremekaniker, har gått bort - Bjørn Vikås

 

Minneord: Kaptein(p) Kjell Sverre Hunstok, 7.juli 1928 – 29.september 2020



Med stor sorg mottok vi det triste budskapet om vår gode venn Kjell Sverre Hunstok sin bortgang.  

Kjell vokste opp i Oslo og fikk erfare Gestapos grep om hovedstaden under krigen. Allerede i 1946 startet han sin militære karriere som teknikker på Gardermoen Flystasjon, bare 18 år gammel. Han fikk flyteknisk bakgrunn og tjenestegjorde på Kjevik, Kjeller Stasjonsavdeling, Bardufoss Flystasjon, Værnes Flystasjon og Rygge Flystasjon og tok spesialistutdanning som motorteknikker. Kjell jobbet på Spitfire Mk XI P.R. ved Nr 1 Fotorekognosering Ving på Gardermoen Flystasjon i 1950.

I 1952 fikk han fast jobb på Sola Flystasjon, der han jobbet som motorteknikker på F-84E Thunderjet, og Vampire, samt var kontrollør på Catalina flyet. Han giftet seg med sin Ellinor i Stavanger Domkirke våren 1954 og de fikk to flotte sønner, Roy og Ove.

Han gikk så fra teknisk avdeling til forsyningsavdelingen og avsluttet sin karriere som Sjef Transport Skvadronen på Sola Flystasjon i 1988, da han ble pensjonist.

Kjell var levende opptatt å ta vare på flyhistoriene fra Sola Flystasjon og var aktivt medlem av 334 Skvadronens Venner, Luftmilitært Samfunn Rogaland og Sola Flystasjons Venner.

Som pensjonist jobbet Kjell på pensjonistkontrakt i Luftforsvaret, der han jobbet i perioden 2011 til 2015 med å registrere, katalogisere materiell og bilde materiell fra Sola Flystasjons lange historie. Et fantastisk arbeid som vi for ettertiden vil ha stor glede av.

 

En av de siste Spitfire-teknikerne er nå borte og vil bli dypt savnet. Venner og kollegaer sender varme tanker til familien.  Fred være med hans minne.

Major (p) Bjørn Vikås, Luftforsvaret

Foto: Bjørn Vikås

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.