lørdag 31. oktober 2020

Har USA overtatt overvåkingen av Norges nærområder? - BAF

 

Det kom tre P-8 maritime overvåkningsfly fra US Navy/USA til Andøya flystasjon helgen 27. september. De er her fortsatt og vi skriver 29. oktober, og vi har ikke hørt noe om når de skal forlate.....eller om de blir mer eller mindre permanent.
I denne artikkelen fra 28. september svarte Forsvarets operative hovedkvarter følgende:
"– De skal øve store deler av denne uken i havområdene utenfor Troms og Nordland, får VOL opplyst hos Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) i Bodø."
De har noen laaaaaange uker hos FOH i Bodø 😉
Det er nå ønskelig å få svar på om US Navy har overtatt overvåkningen av Norges kyst- og havområder? I hvilke områder opererer de? Hvor lenge skal de operere fra Andøya flystasjon? Hva har regjeringen og stortingspolitikerne å si om dette? Er dette ønskelig fra norsk side? Hvorfor flyr de fra Andøya flystasjon? Er det for at vedtaket om nedleggelse av Andøya flystasjon har ført til at det norske maritime overvåkningsmiljøet ligger med brukket rygg? En ting skal regjeringen, forsvarsminister og Forsvarsdepartementet ikke skylde på, og det er P-3 Orionflyenes alder og tilstand, for det vet vi er helt feil. De er i luften på touch & go innimellom, men sjeldent på lange tokt, og det tyder på mannskapsmangel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.