mandag 29. august 2022

Uro i toppledelsen til Putin - Forsvarsministeren er "benket" - VG

 


Britisk etterretning: Putin setter forsvarsministeren på sidelinjen

Henrik Røyne - for 56 min siden

Britisk etterretning: Putin setter forsvarsministeren på sidelinjen

 

«BENKES»: Forsvarsminister Sergej Sjojgu har lenge vært en del av Putins innerste krets. Nå blir rollen hans i krigen betydelig innskrenket, ifølge britisk etterretning.© Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA

Sergej Sjojgu skal ha blitt benket i forbindelse med krigen i Ukraina. Dette melder det britiske forsvarsdepartementet, med henvisning til russiske medier.

Publisert: 29.08.22 kl. 08:29 Oppdatert: 29.08.22 kl. 08:39

Det betyr at Vladimir Putin brifes direkte om det som skjer ved frontlinjene fra nå av, heter det i den britiske etterretningsrapporten som ble publisert mandag.

– Russiske offiserer og soldater med førstehåndserfaring fra krigen latterliggjør sannsynligvis Sjojgu ofte for hans ineffektive og virkelighetsfjerne lederskap, skriver det britiske forsvarsdepartementet.

Ministeren har opprinnelig bakgrunn fra byggsektoren, før han ble utnevnt av Boris Jeltsin som sjef for det russiske sivilforsvaret i 1991.

I 2012 trådte han inn i stillingen som forsvarsminister. Sjogju jobbet lenge i bygningssektoren før han ble forsvarsminister i 2012.

– Sjojgu har trolig lenge slitt med å slå ned ryktene om at han mangler militær erfaring, skriver britene.

 


IKKE-MILITÆR: Sergej Sjojgu har bakgrunn som økonom og fra kommunistpartiet, og har slitt med rykter om at han mangler militær erfaring, ifølge britisk etterretning.© Foto: Alexei Nikolsky / AP

Russland har hatt lite fremgang i krigen de siste månedene. Senest i forrige uke begrunnet den russiske forsvarsministeren dette med at de «ønsker å begrense sivile tap».

I tillegg har det vært flere eksplosjoner på den annekterte Krim-halvøyen i løpet av de siste ukene.

Ukraina har ikke tatt ansvar for angrepene på Krim, men Russland skal angivelig ha omplassert jagerflyene de hadde stasjonert på halvøyen, ifølge en hemmelig Nato-rapport.

Publisert: 29.08.22 kl. 08:29 Oppdatert: 29.08.22 kl. 08:39

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.