tirsdag 13. august 2024

Russland med planer for Norge - ABC Nyheter

 

Vel, kan ikke akkurat si dette er overraskende. Det måtte i så fall være at det er veldig få mål egentlig. Uansett, hvor er vårt kystforsvar? Hvor er de flyttbare JSM batteriene? Håper de er der......(Red.)


Lekkede dokumenter: Russland har utpekt norske mål

Sigurd Nordmo

13. aug. 2024 22:18 – Oppdatert 13. aug. 2024 22:18

Norges største marinebase er blant målene som blir nevnt.

Dokumenter Financial Times har fått tilgang til skal vise russiske planer for hva som er aktuelle mål i Europa dersom det skulle bryte ut en større krig.

Ifølge TV 2 er flere norske militære installasjoner nevnt i dokumentene. Blant disse finner vi Haakonsvern i Bergen, som er landets største marinebase.

Rena leir, som blant annet huser Forsvarets spesialkommando og Telemark bataljon, og flybasen Rygge er også blant stedene som er omtalt.

Skal være mål for russisk flåte

TV 2 skriver at de tre norske forsvarsbasene er mål for Russlands Østersjøflåte, ifølge dokumentene, og at basene er mål for missiler som kan bære både konvensjonelle og kjernefysiske stridshoder.

Planene være laget mellom 2008 og 2014. Totalt er 32 europeiske mål omtalt dokumentene Financial Times skal ha fått tilgang på gjennom vestlige kilder.                                                                                                                                               

Russiske utsagn

I løpet av de siste årene har en mulig konflikt mellom Nato og Russland vært på leppene til personer tilknyttet Kreml.

Blant annet Dimitrij Medvedev og Russlands president Vladimir Putin selv har snakket om muligheten for en mulig konfrontasjon om krigen i Ukraina skulle eskalere og bli til noe større.

I mars sa Putin i et TV-intervju at landet teknisk sett er klare for atomkrig. Han trodde imidlertid at det ikke ville skje med det første.

Russlands tidligere president Medvedev har gjentatte ganger kommet med advarseler og trusler om krig, og i verste fall atomkrig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.