torsdag 11. desember 2014

Norwegian og USA

Kjos og undertegnede har tolket dette likt, ref mitt blogginnlegg onsdag, men ikke noe er sikkert enda.


Norwegian-sjef Bjørn Kjos venter at det amerikanske senatet godkjenner selskapet søknad om å fly ut fra USA, i tråd med den internasjonale Open Skies-avtalen. Foto: Emil Weatherhead Breistein
  
Norwegian-sjef Bjørn Kjos venter at det amerikanske senatet godkjenner selskapet søknad om å fly ut fra USA, i tråd med den internasjonale Open Skies-avtalen. Foto: Emil Weatherhead Breistein les mer

Mener lovforslag åpner for USA-flygninger

Et nytt lovforslag vil fjerne alle hindringer som hittil har stoppet Norwegians søknad om å fly ut fra USA, mener selskapet.
Lovforslaget innebærer, ifølge Norwegian, at transportministeren i USA kan, og oppfordrer til at DOT bør, godkjenne Norwegians søknad om flytillatelse, som oppfyller kriteriene i amerikansk lov og Open Skies-avtalen uten videre forsinkelser.
Loven, når den blir innført, vil fjerne alle hindringer som hittil har stoppet Norwegians søknad, skriver Norwegian i pressemeldingen.
- Vi tolker formuleringene i lovforslaget slik at transportministeren er i sin fulle rett til å behandle og godkjenne Norwegian Air Internationals søknad om flytillatelse, en søknad som er i tråd med Open Skies-avtalen, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian TDN Finans torsdag.
Sandaker-Nielsen mener det ikke er noen grunn til å ikke godkjenne søknaden fra Norwegian Air International.
- DOT bør forholde seg til retningslinjene i Open Skies-avtalen og ferdigbehandle søknaden, sier han.
Lovforslaget som ble presentert for den amerikanske Kongressen onsdag kveld er ferdigbehandlet i Representantenes Hus. Saken skal nå gjennom behandling i Senatet, trolig i neste uke, før president Barack Obama kan signere lovforslaget.
I en separat melding opplyser Norwegian at selskapet utvider Norwegian utvider rutenettet med elleve nye direkteruter og flere avganger til etablerte reisemål fra neste vår og sommer.
Barcelona er ny destinasjon fra Trondheim og Stavanger. De fleste av de nye rutene går mellom Spania og Storbritannia.
Fra neste sommer vil Norwegian øke antall avganger mellom Oslo og Barcelona fra 11 til 16.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.