onsdag 7. oktober 2020

MPA - Stor US Navy aktivitet på Andøya - Bevar Andøya Flystasjon

I perionden -69 til -75 var det nær sagt ingen US Navy P-3`er på Andøya. Vi greide å gjøre jobben og hadde ting "under kontroll" i Barentshavet med hele 8 faste besetninger. Nå er det tydelig for undertegnede at vår tilstedeværelse til nær sagt enhver tid, er redusert betraktelig. Dette gapet i aktivitet må dekkes av US Navy eller RAF. De får imidlertid ikke lov til å opererer ut fra norske flyplasser øst av 24 grader øst, altså til utenfor Alta. Hva de gjør før de kommer til f.eks. Andøya, vedkommer ikke Norge. (Red.)

Hilde Flobergseter
 har delt en lenke.

merkeikon
Administrator
 
dtSponmso2 redtge
 
Forsvarsministeren og Forsvarsdepartementet sier US Navy er her for øvelse. Svaret fra Moen i Forsvarets operative hovedkvarter/FOH, sier vel noe helt annet eller....?
Denne ligger bak betalingsmur, så siterer kun litt fra den:
"Den amerikanske marinen US Navy har i over en uke vært tilbake på Andøya flystasjon med tre P-8A Poseidon maritime patruljefly. Der kommer de trolig til å bli en stund, opplyser flere forsvarskilder.
Hva som er formålet med eller varigheten av besøket denne gang, vil ikke FOH uttale seg om.
«Øvrige spørsmål vil ikke kommenteres da vi ikke uttaler oss om operative kapasiteter eller pågående/fremtidig aktivitet da det vil gjøre oss forutsigbare. En kartlegging av vår operativ evne og fremtidige operasjoner vil gjøre at vi mister mye av vår effekt knyttet til hensikten og målsetningen med den militære aktiviteten», skriver talsmann Ivar Moen i e-posten."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.