mandag 5. oktober 2020

Wizz Air vil satse i Norge - ABC Nyheter

 

Foto: Per Gram

Det ungarske lavprisselskapet skal holde pressekonferanse om satsing i det norske luftfartsmarkedet.

Magnus Fossen

5. okt. 2020 18:04 – Oppdatert 5. okt. 2020 18:44

Wizz Air innkaller til digital pressekonferanse tirsdag ettermiddag, uten å fortelle konkret hva som skal legges frem, utenom at det skal være «den største utviklingen i det norske luftfartsmarkedet dette tiåret».

Pressekonferansen skal holdes digitalt klokken 13:00 tirsdag og administrerende direktør József Váradi skal selv lede den.

Flyanalytiker: Ett av tre scenarier

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs synes ordlyden i pressekonferansen tyder på at den trolig vil handle om ett av tre scenarier:

  • De ønsker å etablere seg i innenriksnettet i Norge med egen base.
  • En betydelig oppskalering rettet mot Norge uten at det etableres base.
  • Eventuelt etablere et samarbeid med et norsk flyselskap.

– Av de tre er det sistnevnte jeg har minst tro på. Jeg blir veldig overrasket om det skjer, sier Elnæs til ABC Nyheter.

Han tror at nyheten med størst sannsynlighet er at Wizz Air ønsker å etablere seg på innenriksmarkedet i Norge med base.

– Norge er indrefileten av innenriksmarkeder i Vest-Europa og Wizz har tidligere meldt at de ønsker å se nærmere på innenriksmarkeder i Europa, forklarer Elnæs.

Kilder tilknyttet Wizz Air sier til ABC Nyheter at man internt i selskapet ikke er kjent med hva nyheten er, men at det trolig dreier seg om å etablere en base i Norge og eventuelt utfordre Norwegian og SAS på det norske innenriksmarkedet.

Ungarske Wizz Air er det tredje største lavprisselskapet i Europa, etter RyanAir og EasyJet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.