torsdag 28. april 2022

Luftfartstilsynet med info om flyshow - LT

 


Pass på – Flyoppvisningene er i gang

Våren og sommeren er høysesong for flyoppvisninger. Luftfartstilsynet har allerede mottatt flere henvendelser fra arrangører, så det ser ut til å bli en travel sesong. 

Vi skiller mellom enkeltstående flyoppvisning med kun et luftfartøy, små med to til fem programinnslag og store flyoppvisninger med mer enn fem programinnslag. Avhengig av størrelsen på arrangementet stilles det krav til hvordan dette skal gjennomføres. Du kan lese mer om dette i BSL D 4-3 Forskrift om flyoppvisning.

I forkant av flyoppvisningene må pilotene trene. Dette kan skje ved en landingsplass eller i et egnet treningsområde. Da vil flygeren normalt trene ned til de minimumshøydene som er fastsatt i forskriften. Dette kan foregå helt ned til 50 fot (ca. 15 m) over terrenget. 

Som dronepilot er det viktig at du er oppmerksom på denne aktiviteten. Trening og enkeltstående flyoppvisninger utføres i mange tilfeller uten at det gjøres kjent i forkant, men mindre og større flyoppvisninger gjøres gjerne kjent via NOTAM. Dette finner du på nett i IPPC.


 


Anbefalinger til droneflygere 
  • Følg med på NOTAM
  • Følg med på sosiale medier og andre medier for å se arrangement som blir annonsert
  • Kontakt gjerne det lokale flymiljøet for å avklare flyaktivitet i området
  • Lytt og se etter luftfartøy når du flyr
  • Land om du oppfatter en potensiell konflikt med luftfart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.