lørdag 23. april 2022

Widerøe venter på elfly - Aviation24.be


Oversatt av Google Translate

 Widerøe Signerer kontrakt med De Havilland om levetidsforlengelse av kortdistanseflåten

Av André Orban -22. april 2022073


Wideroe Bombardier Dash 8 Q400 © KS-U92 på Wikimedia

Widerøe skal elektrifisere kortdistansenettet i Norge og planlegger å fase inn fossilfrie fly fra 2030. Avtalen om levetidsforlengelse av dagens kortdistanseflåte med den kanadiske flyprodusenten De Havilland, fra 120.000 til 160.000 landinger, skal sikre at flyselskapet kan bruke eksisterende flåte i det norske kortbanenettet inntil nullutslippsteknologi er introdusert. Det var uttrykt bekymring for at dagens flyflåte vil trenge utskifting før den nye teknologien kan tas i bruk. Avtalen skal sikre fortsatt drift av helt nødvendig kollektivtransport i Distrikts-Norge frem til teknologiskiftet og er godt nytt for alle som er opptatt av et godt transporttilbud i hele Norge.

«Investering i «nye» fly med konvensjonell teknologi vil ikke være lønnsomt med dagens rammebetingelser, og prisen på utslipp vil øke i perioden frem mot 2030 gjennom økte utslippspriser i både Norge og EU. Alle må bidra til utslippskutt dersom vi skal nå målene i Parisavtalen, også fra luftfarten, og Widerøe har valgt å gå foran med en klar beslutning om at eksisterende kortdistanseflåte skal erstattes med fossilfri teknologi. med innfasing fra 2030. betyr at vi er sikret et godt og trygt transporttilbud inntil ny teknologi kan tas i bruk. Avtalen er derfor svært gode nyheter for klimaet, for kortbanenettet og for folk som bor og jobber i Distrikts-Norge, sier Stein Nilsen, administrerende direktør i Widerøe AS.

Dette er andre runde med livsforlengelse som Widerøe gjennomfører. Første runde har vist gode resultater og er et bevis på den robuste kvaliteten disse arbeidshestene har. Levetidsforlengelsen er et omfattende vedlikeholdsprogram hvor flyet får utført en rekke større inspeksjoner og et tjuetalls deler av flyets struktur skiftes ut. Programmet er utviklet av flyprodusenten og godkjent av landenes respektive luftfartsmyndigheter. Widerøe er nok en gang først i verden til å bruke dette og er stolte over å bli valgt som «lanseringskunde» også denne gangen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.