lørdag 9. april 2022

Ukraina - Angrepet på Krematorsk - ABC Nyheter


Det er et spørsmål om denne er plassert der av ukrainske soldater. En melding på Twitter geo-lokalisereing plasserer en ganske identisk del av Scarab raketten til et sted i et boligstrøk i Moriopul. Eller er den fake? 


Centre for Information Resilience
@Cen4infoRes
·
Geolocation of footage showing engine stage of a 9M79 Tochka 'SS-21 Scarab' Short-Range Ballistic Missile [OTR-21] in a residential area of Mariupol, Donetsk Oblast [47.112148, 37.553096] glavcom.ua/country/incide
Vis denne tråden
Bilde
Bilde
Bilde

USA mener Russland brukte kortdistanserakett i Kramatorsk-angrepet

NTB

for 8 timer siden


© Leveres av ABC Nyheter En bit av raketten, som skal være av typen Tochka-U – også kjent som SS-21 Scarab – ligger på bakken i nærheten av togstasjonen i Kramatorsk. Ifølge en politimann i byen var raketten utstyrt med påskriften «For våre barn» på russisk. Uttrykket er blitt brukt av prorussiske separatister om tapene de har lidd i konflikten i Øst-Ukraina siden 2014. Foto: Andrij Andrijenko / AP / NTB

USAs militære tror at det var en rakett av typen SS-21 Scarab som ble brukt i fredagens angrep, sier en høytstående tjenestemann i Pentagon ifølge The Guardian.

Det er ikke klart om det ble brukt klaseammunisjon i angrepet.

USA mener, i likhet med Ukraina, at Russland sto bak angrepet der minst 52 personer ble drept og 300 såret ifølge ukrainske myndigheter.

Ukraina hevdet fredag at Russland brukte en rakett av typen Tochka-U i angrepet. Tochka-U er et annet navn for SS-21 Scarab. Rakettypen anses for å være mindre treffsikker enn Iskander-rakettene som Russland ofte bruker.

– Vi kjøper ikke russernes avvisning om at de ikke var ansvarlig, sier tjenestemannen.

Russland avviste fredag å ha stått bak angrepet. Kreml-talsmann Dmitrij Peskov sa videre at landet ikke bruker raketter av typen Tochka-U.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.