onsdag 3. august 2022

Sjøflyhavariet - Flygeren mistenkt - Bergensavisen / NRK


Påtalemyndigheten har, ved flere tidligere anledninger, slått påtaleinstruksen i bordet og mistenk flygeren for uaktsomhet, ofte før Havarikommisjonen har konkludert med årsaken. Hva påtalemyndigheten har benyttet i denne konkrete saken, vet jeg ikke. (Red.)

BA: Piloten har status som mistenkt etter sjøflystyrten i Ølve

Emma Fondenes Øvrebø - for 1 t siden


BA: Piloten har status som mistenkt etter sjøflystyrten i Ølve

Piloten som styrte sjøflyet som styrtet i Ølvesviken i Kvinnheradsfjorden fredag forrige uke har status som mistenkt.

Publisert: 03.08.22 kl. 16:31 Oppdatert: 03.08.22 kl. 17:47

– Han har fått en formell status som mistenkt, for brudd på Luftfartslovens regelverk, sier politiadvokat Sigurd Granli ved Vest politidistrikt til Bergensavisen (BA), som omtalte nyheten først.

Piloten i 60-årene har vært til avhør hos politiet denne uken, og de har gitt politiet en formening om hva som forårsaket ulykken.

– Videoopptak, som også har har vært vist i media, viser sånn sett hva som faktisk skjedde. Forklaringene til de involverte har også gitt oss en hypotese om årsaken. Men hvor sikker den er, er vanskelig for meg å si på stående fot. Om det var menneskelig eller mekanisk svikt ønsker jeg ikke å si noe om nå, sier Granli.

 


Foto: NRK -  Sjøflyet har omfattende skader. Det er foreløpig ikke avklart hvilke skader som kom under havariet og hvilke som kom da flyet ble hevet.

Fire personer, inkludert piloten, havnet på Haukeland sykehus etter ulykken.

Sjøflyet tilhører Nordhordland flyklubb, og nestleder i klubben, Ruben Stenevik, har tidligere uttalt til VG at det var i forbindelse med avgang at flyet krasjlandet og landet opp ned i fjorden. Ifølge Stenevik er piloten en erfaren fritidsflyger.

– Piloten har fløyet i årevis. Jeg vet ikke hvor mange flytimer han har, men han har vært involvert i miljøet lenge. Årsaken til en ulykke er ofte sammensatt, sa han til VG lørdag.

Luftfartstilsynet har ikke tilbakekalt pilotens sertifikat, opplyser fungerende kommunikasjonsdirektør Mali Malmedal til BA. Både de og Statens havarikommisjon undersøker saken sammen med politiet.

Publisert: 03.08.22 kl. 16:31 Oppdatert: 03.08.22 kl. 17:47

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.