mandag 16. september 2024

Ørland pusser opp bleiebyen - NRK

 

På Andøya er det godt og vel 100 boliger som ikke er solgt på det sivle markedet som forfaller. På Evenes finnes det ingen ting for familier, men det er visst basert på pendling slik at når det blir alvor er halvparten av stasjonens besetning borte og kommer ikke tilbake fordi sivile fly ikke går og Forsvarets egne er ikke tilgjengelig. Ja, jeg ser det for meg (Red.




Norges hovedflybase trenger oppussing – nå får «bleiebyen» seks milliarder

En storstilt jobb er i gang med å skaffe nok boliger til de som jobb

Ørland er hovedsete for luftvern i Norgeer med jagerfly og luftvern.


SATSER: Regjeringen setter av 6 milliarder kroner til å forbedre boforhold og oppgradere fasiliteter rundt fly og folk på kampflybasen

Ingrid Lindgaard Stranden– Journalist

.

De aller fleste av landets nye F-35 kampfly er her.

Nå legger regjeringa bredsiden til for å gjøre det attraktivt for folk å jobbe ved flybasen.

– Forsvaret skal styrkes i en mer alvorlig sikkerhetspolitisk situasjon. Ørland fyller en usedvanlig viktig rolle i det norske forsvaret, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

6 milliarder kroner skal nå brukes på boliger, kvarter, flyshelter og fasiliteter for forsvarets virksomhet på Ørlandet.

– Dette er kampflybasen vår. Det er også her vi har kjerneområdet for det norske luftvernet. Vi skal bygge dette videre opp, og da må vi tilrettelegge for materiellet, men aller mest for folkene som skal jobbe her, sier forsvarsministeren.

Sjekk hele saken her: https://tinyurl.com/3cdcn8k8

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.