lørdag 3. februar 2018

Helikopter - Godt jobba gutter! Blow-out i Sør Kinahavet 1993 - Video fra forskjellig kilder

Helikopter Service AS hadde et oppdrag ut fra byen Vung Tau over en periode på nær tre år. Vi fløy med vietnamesiske flygere for å lære dem opp på nytt vestlig materiell, spesielt Super Puma LII. Det var spesielt en hendelse som krevde noe utenom det vanlige, ikke minst mot. Det ble rapporter en blow out fra riggen Actinia som boret i Sør Kinahavet. Det så forferdelig ut, Sjekk video her: https://tinyurl.com/yd655f38 Noe herfra synes å være fra akkurat den flyvningen. Vel, gutta fikk løftet ut besetningen uten at noe gikk i lufta. De fikk hederlig omtale og hver sin gave fra BP.

Sigbjørn Stie forteller:
Vi hadde nettopp tatt av fra Actinia ca. 2 min. Med kurs for boreskipet med mannskapet som kunne unnværes; utblåsningen var jo allerede et faktum flere dager tidligere, men med utløp ca. 10km lenger syd, da vi fikk melding om at utblåsningen hadde flyttet seg til like ved Actinia, og vi ble bedt om å returnere for å ta opp resten av mannskapet da de kom til å ”abandon platform”.
Vi spurte om gassforhold og fikk ”selvsagt svar om at det ikke var noen gassavlesning på helidekk”. For å sikre oss mest mulig valgte vi å fly direkte inn i vinden over boretårnet metblåsningen ca. 50m til venstre for helidekk. Platformen hadde nå en klar helning mot utblåsningen. Etter en bratt innflyging landet vi med ”light on wheel and nose wheel” og fikk omgående resten av folkene ombord. Det ble ganske folksomt. Avgang uten noen problemer bortsett fra tanker om mulig antennelse av gassen. Dersom vinden hadde ført gassen rett over helidekk hadde vi nok prøvd å ta opp mannskapet et annet sted på riggen.


                                                                                                          Foto via Per Tjetland
Utblåsning Actinia                                                                                               

Siden jeg akkurat nå har to agenter i området, Svein og Joni Ødegård, så vil du kunne lese mer om operasjonene i Sørøst Asia her på bloggen etter hvert. Svein og Joni var med på det hele. Jeg og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.