søndag 15. september 2013

SAR - AW101 demo i Portugal


Sjekk mitt innlegg av den 27.12.2012.
Nå har akkurat en del prominente personer vært på tur til Portugal for å sjekk ut helikoptertypen og se på redningsskvadronens oppgaver. Det en uten videre kan si om Portugal, er at det er ansvarlig for enorme havområder som også dekker Azorene og Madeira. Folkene ble med på en tre-timers tur for å danne seg inntrykk av helikoptertypen.
Det vil komme mer om denne demoen etter hvert. Undertegnede har fløyet maskinen ved to anledninger. Det var den Canadiske versjonen som kalles Cormorant da den var innom Sola for en del år tilbake. Jeg har for øvrig fløyet EC225 også, da som første nordmann. Invitasjon til den turen kom gjennom agenten for helikoptertypen, Østnes AS.
AW101 er et stort helikopter. Det har et kabinvolum som er nær dobbelt så stort som konkurrenten EC225. Helikopteret har en "D" faktor, altså totalt lengde, som er bitte lite større enn Sea King.
Som jeg har skrevet før så er det krefter i sving, støttet av FrP`s Per Sandberg, som ønsker å diskvalifisere typen fra den pågående konkurransen. På Solakonferansen i 2007 sa brigader at han lovet omkamp om helikoptervalget. Det var da regjeringen besluttet å sette saken ut på anbud. Han presset på med NH90. Nå har han altså Per Sandberg som støttespiller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.