mandag 2. desember 2013

Nordområdene

Bloggen administreres nå og ut uken fra La Gomera.

Selv om nyheten under ikke er ny, så er den interessant med hensyn til nordområdesatsingen.
 Jeg var på møte i Den Norske Atlanterhavskomite i forrige uke. Det skjedde på Joint Warafare Center på Jåttå ved Stavanger. Det var i grunnen snille greier, kanskje litt for snilt gitt den styrkeoppbygging Putin nå har igangsatt gjeldende for nye undervannsbåter og strategiske bombefly.   

Øker aktiviteten i Kystvakten

Illustrasjonsbilde: Kystvaktskipet Nordkapp utenfor Svalbard

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til Kystvakten med 8,9 millioner kroner i 2014 sammenlignet med 2013-budsjettet og 13,9 mill. kroner mer enn forslaget fra forrige regjering.
Regjeringen vil styrke gjennomføringen av gjeldende langtidsplan for forsvarsektoren gjennom å tilføre bevilgninger på noen av de områdene hvor det har vært avstand mellom planens forutsetninger og bevilgningsnivå. Regjeringen ønsker å styrke den operative aktiviteten ytterligere.
-Med denne økningen vil Kystvakten seile mer, og vi har lagt til grunn at den økte aktiviteten skal foregå i nordområdene. Når regjeringen ønsker å styrke Kystvaktens virksomhet, legger vi opp til økt satsing på tilstedeværelse og suverenitetshevdelse i nord samt en målrettet, langsiktig og bærekraftig ressursforvaltning, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.
Den så langt planlagte patruljeaktiviteten i Kystvaktens ytre og indre kystvaktflåte i 2014 ligger under det ambisjonsnivået som er lagt til grunn for gjennomføringen av gjeldende langtidsplan for forsvarssektoren. Budsjettforslaget vil sikre økt antall patruljedøgn i nordområdene. Dette legger grunnlaget for at langtidsplanens aktivitetsmål blir fullt ut realisert for ytre kystvakts vedkommende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.