mandag 6. april 2015

Offshore safety - Skumle greier, også for flygerne

  • Fagforeningsledere er bekymret for sikkerheten på norsk sokkel når kostnadene skal kuttes. Foto: Erlend Tangeraas Lygre

Bekymret for sikkerheten på sokkelen: All grunn til å ta dette på alvor

Fagforeninger urolige etter rekord av granskninger.


Fagforeninger på norsk sokkel frykter at oljeselskapenes kostnadsreduksjoner går ut over sikkerheten, og at det er den bakenforliggende årsaken til at Petroleumstilsynet (Ptil) nå har rekordmange samtidige granskninger.
Som Teknisk Ukeblad tidligere har skrevet har Ptil i løpet av årets første tre måneder nå 50 prosent flere granskninger enn de hadde i hele 2014.
Sakene strekker seg fra mann over bord i Barentshavet, innom fallende gjenstander og brann, til gasslekkasje på Gudrun.
Les også: Splitter nye Gudrun fikk helidekk fra Kina. Nå har det slått sprekker


Antallet granskninger har gjort at Ptil har vært nødt til å ta folk ut fra andre oppgaver for å bistå med granskningene.Veldig, veldig alvorlig

Både Industri Energi og Safe sier nå til Teknisk Ukeblad at de frykter at oljeselskapenes kostnadskutt har satt den norske sokkelsikkerheten på spill.
– Det er urovekkende at det skjer så mye som må granskes på så kort tid. Spesielt når det skjer i en perioden der vi vet at alle selskaper leter med lys og lykte for å kunne redusere kostnader, sier forbundsleder i Industri Energi, Leif Sande til Teknisk Ukeblad.
Han sier at det er bra at Ptil tar hendelsene på alvor.
– Men om dette er et uttrykk for at det er flere hendelser som er alvorlige og som er brudd på regelverk, så er det veldig, veldig alvorlig, sier han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.