torsdag 2. juni 2016

Luftmilitært Samfund Rogaland - To foredrag i går



Ståle Rust Nymoen, NK 338 skv. fortalte om Kampfly i kampen mot terrorisme i Norge? En masteroppgave fra 2015. Du kan laste den ned her: http://tinyurl.com/z2spusw
En grei oppramsing av det Nymoen opplever som fordeler ved rask innsats. Dessverre så er Sverre Diesens syn på UAV`er fra 2007 fremdeles fremtredende vedr. bruk av UAV`er, så også her. I USA har sheriffen en UAV i koffertrommet på bilen sin med EO utstyr. Hadde det vært tilfelle da ABB satte i gang på Utøya tror jeg at oversikten ville vært rask og betydningsfull for innsatsen. Nymoen presiserte også samarbeidet med politihelikoptrene. Det tyder på mangel på ressurser i Forsvarets helikopterkapasitet. NH90 er som kjent en fiasko og B412 er utgamle. Vel, mer vekt på UAV`er i Forsvaret i fremtiden! Forøvrig interessant at han benyttet mitt P-3B bilde fra formasjonen i 1972.

Joakim Ramse presenterte en master vedr. rapporteringssystemet i Forsvaret. Den gikk dessverre noe utenfor mitt interessefelt, men sikkert viktig for de involverte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.