mandag 8. august 2016

Flyrute Tromsø Murmansk Arkhangelsk kan bli gjenåpnet - Nordlys



Nedlagt flyrute fra Tromsø kan bli gjenåpnet


Det russiske flyselskapet Nordavia vurderer å gjenoppta flyruten fra Arkhangelsk og Murmansk til Tromsø.

Dette flyet fløy fra Arkhangelsk og Murmansk til Tromsø tidligere, men flyruta ble lagt ned i oktober 2014.
Det er nettstedet The Independent Barents Observer som melder dette. Nettstedet siterer adm. dir Vladimir Gorbunov i Nordavia Kommersant på at «Nordavia kan gjenoppta fly fra Murmansk og Arkhangelsk til Tromsø, samt en ny flytur til Finland».
Ifølge Vladimir Gorbunov vil gjenåpningen av flyruten til Tromsø bli avgjort i løpet av få måneder, og er avhengig av når Nordavia mottar to twin-turbo propellfly av typen ATR-42 som er bestilt fra en fransk/italienske flyprodusent. Flyet ATR-42 tar mellom 40 og 52 passasjerer, avhengig av modell.
Nordavia la ned flyruten fra Arkhangelsk og Murmansk til Tromsø i oktober 2014 etter en tvist med norske luftfartsmyndigheter om betingelsene om lisensen for Pskovavia som da opererte på flyruta med et Antonov 24-fly.
Ifølge The Independent Barents Observer har Arkhangelsk guvernør Igor Orlov i mange år oppfordret Nordavia å gjenoppta flyruta til Tromsø. Det vises til et møte nylig mellom guvernøren og direktøren i flyselskapet.
- For oss alt som skjer med Nordavia er viktig. Flyselskapet gir livskvalitet til regionen. Nordområdene er umulig å forestille seg uten lufttransport, skal guvernøren ha uttalt ifølge en rapport fra møtet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.