lørdag 2. september 2017

Asiarutene fra Nord-Europa - DN



Finnair åpner nok en rute til Kina. Foto: Finnair
 

Nå gjør Finnair det Norwegian-sjef Bjørn Kjos har drømt om lenge

Satser massivt på det kinesiske markedet.
Finnair åpner i mai 2018 flyselskapets sjette rute til det kinesiske fastlandet, etter at Russland har tillatt flere overflyvninger.
Allerede i dag flyr Finnair daglig fra Helsingfors til Beijing og Shanghai, mens de flyr fire ganger i uken til Chongqing og Guangzhou.
Med tre ukentlige flyvninger til Nanjing og Xi'an og ti ukentlige flyninger til Hong Kong, vil Finnair betjene Kina med hele 38 ukentlige avganger i sommertrafikkprogrammet 2018, skriver Check-in.dk.
Ekspansjonen til Kina er mulig som følge av at Russland og Finland i mai forhandlet frem en ny avtale, som sikret en økning i antallet overflyvninger i den sibirske luftkorridoren fra 65 til 80 i uken.
Lufthansa og Finnair blir dermed de eneste europeiske flyselskapene som kommer til å betjene Nanjing med direkteruter. Lufthansa forventes å tilby fem ukentlige avganger til den kinesiske byen i Jiangsu-provinsen i det østlige Kina i 2018.

Venter på forhandlinger om ny avtale

En luftfartsavtale mellom de tre skandinaviske landene og Russland gir SAS enerett som skandinavisk selskap til å fly over Sibir på vei til Asia. Norwegian vil åpne nye ruter til Asia, og har bedt regjeringen gå ut av den skandinaviske avtalen og forhandle en ny avtale mellom Norge og Russland.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.