fredag 29. mai 2020

LN-SUB - Fra kurator Sondre Hvam ved Jærmuseet




Sverre Gran

De fleste har nok fått med seg at det kommer til å finne sted en flyhistorisk sensasjon på Stavanger Lufthavn, Sola førstkommende tirsdag da DC-6B «LN-SUB» vender hjem for å tre inn i pensjonistenes rekker. Etter fellesferien skal flyet transporteres fra flyplassen til Flyhistorisk Museum Sola hvor det skal stilles ut like utenfor museet.

På sikt ønsker vi å åpne flyet for publikum . Vi ønsker å bruke flykabinen som utgangspunkt for ei utstilling som skal ta for seg Braathens SAFE og LN-SUB sin mangfoldige historie. Til det trenger vi gjenstander, fotografier og gode historier med tilknytning til LN-SUB og Braathens SAFE forøvrig.

Vi har allerede fått en del, blant annet fra Sverre Gran som var den siste flykapteinen til å fly en DC-6B fra Braathens med passasjerer. Sist høst traff vi han hjemme i Forseterlia, Vestre Gausdal hvor vi intervjuet ham om hans tid i Braathens SAFE, samt hans tid i Luftforsvaret. Vi fikk blant annet med oss uniformene han benyttet som skipper på DC-6B i Braathens SAFE, en større fotosamling, samt annet materiale med tilknytning til hans lange liv i luftfartens tjeneste. Ikke nok med det, i etterkant av besøket fant han noen flotte bilder som han fikk forstørret og sendt til museet. Det er disse bildene dere ser i denne posten, samt et bilde av mannen selv i en DC-6B på vei til Svalbard.
Dersom du har noe å bidra med, hører vi gjerne fra deg. Enten på messenger eller via e-post sbh@jaermuseet.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.