torsdag 20. august 2020

SAS med stort underskudd for 3. kvartal, 1. mai til 31.juli - Check-In

Aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank. (Foto: Sydbank | PR)

Forventer SAS-underskud på 2,2 milliarder kroner

SAS vil tirsdag den 25. august offentliggøre resultatet for finansårets tredje kvartal. Sydbank venter et underskud før skat på tre milliarder svenske kroner efter et omsætningsfald på 87 procent.
Det er primært i finansårets tredje kvartal fra 1. maj til 31. juli, at SAS gennem de senere år har hentet hovedparten af årets overskud hjem. Sådan bliver det ikke i regnskabsåret 2019/20, hvor SAS på tirsdag kan løfte sløret for de økonomisk resultater for det seneste kvartal.
COVID-19-pandemien har gjort stor skade på luftfartsindustrien, og det vil være synligt i det resultat, som SAS kommer til at præsentere. Derfor forventer aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank, at SAS vil komme ud med et underskud på 3.049 millioner svenske kroner, eller hvad der svarer til 2,2 milliarder danske kroner.
“Vi forventer et underskud før skat på cirka tre milliarder svenske kroner. Det kan synes paradoksalt med et mindre underskud i et kvartal stort set uden indtægter end i andet kvartal, hvor der trods alt var indtægter i både februar og til dels marts. Årsagen er en bedre omkostningsstyring. I tredje kvartal 2019/20 har SAS tilpasset sig ‘dvaletilstand’ med et tilhørende lavere omkostningsniveau,” skriver Jacob Pedersen i en kommentar forud for kvartalsregnskabet.
Samtidig er der en gunstig udvikling i forholdet mellem svenske kroner og amerikanske dollars, men i den modsatte retning trækker en risiko for nedskrivninger på flyflåden, hvilket vil kunne skabe et endnu større underskud.
Omsætningsfald på 87 procent
Kvartalsomsætningen estimerer aktieanalysechefen til 1.756 millioner svenske kroner, hvoraf trafikindtægterne udgør 1.350 millioner svenske kroner. Samlet set vil omsætningsfaldet kunne lande på et niveau, der er 87 procent lavere end samme periode året før, hvor omsætningen lød på 13.552 millioner svenske kroner.
“Der har stort set ikke været fly i luften i maj, forbedringen har været begrænset i juni, og i juli har SAS fløjet med halvtomme fly og kun cirka en fjerdedel af kapaciteten,” forklarer Jacob Pedersen som baggrunden for det dramatiske omsætningsfald.
Giganttab for hele året 
Hvordan årets resultat lander, er svært at spå om, og Sydbank-analytikeren mener heller ikke, at man skal forvente, at SAS er klar med en ny prognose.
“Vi forventer ingen ny prognose fra SAS, der kigger ind i et meget usikkert marked i de næste måneder. Selskabet har allerede peget på tab i både 2019/20 og 2020/21. Den aktuelle situation tyder på, at det er sværere at fylde flyene end først forventet – og det maner til forsigtighed. Det kan betyder færre fly i luften i årets sidste måneder end først planlagt. Alternativet er lavere priser – og det gør også ondt.”
Hos Sydbank vover man pelsen og estimerer en halveret omsætning til samlet 22,3 milliarder svenske kroner og et resultat før skat på 9,5 milliarder svenske kroner, hvilket svarer til 6,9 milliarder danske kroner. Samtidig forventer Sydbank et underskud i det kommende finansår i 2020/21 på næsten 1,8 milliarder svenske kroner før skat.
“Vi finpudser vores estimater i forlængelse af de seneste måneders udvikling i trafikgenrejsning og lidt flere beviser for begrænset rejselyst. Vi sænker vores forventninger til SAS’ indtægter i år en smule, og det koster på indtjeningen. For 2020/21 sænker vi estimaterne for indtægterne ganske meget, og det har også en negativ effekt på indtjeningen. Igennem perioden ser vi dog også SAS realisere lavere omkostninger og lidt flere besparelser, end vi tidligere havde modelleret,” lyder det fra Jacob Pedersen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.