onsdag 6. juli 2022

SAS - Professor mener streiken er dum - NRK / VG


Min personlige vurdering er at ingen streik innen luftfarten, så lenge jeg kan huske, er mer berettiget enn denne. Van der Werff var et særdeles dårlig valg da SAS skulle ha ny sjef. Steen fremstår som en professor med tabloide oppfatninger. 

Les hele artikkelen her: https://tinyurl.com/7mnu6xdn

Fra VG. LO mener:

LO-lederen med full støtte til SAS-pilotene

LO-lederen Peggy Hessen Følsvik gir full støtte til SAS-pilotene .

– Denne konflikten er ene og alene SAS-ledelsen sitt ansvar.  Her har de holdt sine ansatte for narr over lang tid. Det er veldig beklagelig at ikke var mulig å komme til en løsning, synd for de ansatte i SAS og synd for passasjerene, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Hun fremholder at pilotene i SAS «har strukket seg veldig langt for å komme til en løsning, til tross for at SAS-ledelsen det siste året gjort dette ekstremt vanskelig».

– SAS-pilotene kjemper ikke bare for sine egne arbeidsplasser, men også for den skandinaviske arbeidslivsmodellen og prinsipielle rettigheter som gjelder alle arbeidstakere. De har LOs fulle støtte, sier hun og utdyper:

– SAS-ledelsen har brutt spillereglene, som den nordiske arbeidslivsmodellen setter, både når det gjelder ansettelsestrygghet og nyetablering av selskaper. Jeg forventer at SAS-ledelsen rydder opp. Suksessoppskriften i den skandinaviske modellen er et godt og tillitsfullt samarbeid mellom arbeidstaker og arbeidsgiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.