torsdag 6. juli 2017

Widerøe kansellerer mange avganger i juli og reduserer høstprogrammet - NRK


Widerøe kansellerer over hele landet

Mellom 6 og 8 av Widerøes flyavganger over hele landet vil daglig bli innstilt i juli. Totalt vil rundt 100 avganger bli berørt denne måneden.

 


Widerøe kansellerer planlagte flyginger over hele landet fordi de har færre piloter.

Foto: Widerøe

Ane Mørk

Ane Mørk Journalist

Josef Tveit


Monica White Martinsen


Kilde: NTB

Publisert i går, kl. 15:26 Oppdatert i går, kl. 19:43

Del

Publisert i går, kl. 15:26 Oppdatert i går, kl. 19:43

Del

– Det kan bli tøft for oss som reiser Norge rundt fra Stavanger opp til Finnmark. Det blir vanskelig å finne riktige flyginger, sier Terje Larsen.

Han reiser mye med Widerøe i forbindelse med jobb, og er spent på om kuttene vil gå utover arbeidsdagen. NRK møtte han onsdag på Svolvær Lufthavn, hvor avgangene gikk som normalt.– Det kan bli tøft for oss som reiser Norge rundt fra Stavanger opp til Finnmark, sier Terje Larsen.

Foto: NRK / NRk

– Jeg har faste kundebesøk over hele landet så jeg må eventuelt finne andre måter å komme meg fram på forteller Larsen.

Grunnen til at kuttene i avganger er mangel på mannskap ifølge Widerøes direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt Silje Brandvoll.

– Vi har rett og slett for lite folk. Når vi planlegger sommerprogrammet må det gjøres god tid i forveien. Da hadde vi prognoser som tilsa at vi hadde nok mannskap. I løpet av våren har flere gått av med pensjon, sluttet, gått over i deltidsarbeid eller permisjon, sier Brandvoll.– Alle berørte få tilbud om alternativ avgang, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe, Silje Brandvoll

Foto: Widerøe

Brandal sier de for øyeblikket ikke har noen oversikt over hvilke ruter som blir påvirket.

Widerøe vil prøve å spre kuttene slik at enkelte destinasjoner ikke vil blir hardt rammet. De vil også prøve å kutte de avgangene med færrest bookinger.

Hva passasjerer har rett på når flyet er innstilt

Hvis flyet blir innstilt, skal flyselskapet tilby passasjerer tre følgende alternativer:

1.     Tilbakebetale billettkostnaden for den del av reisen passasjeren ikke får benyttet.

2.     Omrute deg slik at passasjeren kommer frem til bestemmelsesstedet så snart som mulig

3.     Omrute passasjeren til et senere tidspunkt etter ditt ønske, på tilsvarende vilkår som opprinnelig billett.

Kilde: Forbrukerrådet

– Det er knapt en prosent av de planlagte avgangene som blir kuttet. Vi tar kontakt med passasjerene i god tid før avreisen, og alle som mister sine fly får et nytt alternativt tilbud, sier Brandvoll.

Viktigst at kontrakten følges

Samferdselsdepartementet har i dag vært i kontakt med Widerøe for å forsikre seg om at de fremdeles vil følge kravene som de er kontraktbundet av til departementet.– Det som er viktig for oss er at rutene leveres som avtalt, sier Tom Cato Karlsen, statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Foto: Bjorn ER Lunde

– Det som er viktig for oss er at rutene leveres som avtalt. Spesielt med hensyn til de statssubsidierte rutene som utgjør 40 prosent av Widerøes flyruter, og det er det vi kommer til å følge med fremover, sier Tom Cato Karlsen, statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Widerøe nå i gang med et pilotkurs, og skal ha to til utover høsten for å få nok mannskap til å kunne holde alle flyrutene ifølge Brandvoll.

Kutter flere flyruter til høsten

 

Til høsten vil det bli kutt i det kommersielle ruteprogrammet.

Til høsten vil det bli kutt i det kommersielle ruteprogrammet. Ifølge Widerøe skal alle berørte få tilbud om alternativ avgang, eller alternativ rute.

Brandvoll sier flyselskapet «forventer å være innenfor de regularitetsklavene som Samferdselsdepartementet har satt for året som helhet».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.