søndag 11. august 2019

MPA - Andøya Flystasjon avlyser feiring - Bladet Vesterålen

Jeg må innrømme at jeg er noe skuffet over ikke å ha blitt invitert til jubileet. I alle fall de som landet på Andøya den 2. april 1969 med de første flyene, inkludert undertegnede, burde vært invitert. Da beslutningen kom om å flytte 333 skv. til Evenes skjedde det naturlige, nemlig at personellet sluttet og fant annet å gjøre. Jeg var på avdelingen i glansperioden 1969 - 1975. Jeg var skipper på Crew 8, og vi kunne fly fem fly samtidig og ha personell til overs. Bildet under. (Red.)

Foto: Andøya Flystasjon


Avlyser jubileumsfeiring ved flystasjonen: – Må prioritere oppdragene

Avlyser: Det er ei krevende tid ved Andøya flystasjon. Nå må Åpen dag som skulle arrangeres 24. august avlyses. 

ANDØY: Lørdag 24. august skulle Luftforsvarets 75-årsdag og Orion-flyenes 50-årsdag feires på Andøya flystasjon. Nå er arrangementet avlyst.
09.08.2019 kl 18:05 (Oppdatert 09.08.2019 kl 18:17)

·         Fredrik Sørensen
·         Tlf: 975 05 597
Det opplyser Luftforsvaret i et innlegg på Facebook.
Det var planlagt at Luftforsvarets 75-årsdag og 50 år med Orion-flyene på Andøya skulle feires med åpen dag. Lokalbefolkning og øvrig publikum var invitert til å ta del i feiringa.
På Facebook melder Luftforsvaret at 133 Luftving ved Andøya flystasjon dessverre må kansellere det planlagte arrangementet ved flystasjonen lørdag 24. august.
– Personellet ved avdelingen har over lengre tid jobbet svært hardt med å løse sine oppdrag. Nå står vi i en situasjon der vi må prioritere å fortsette å løse vårt primære oppdrag, opplyser Luftforsvaret.
– Vi beklager at situasjonen har blitt som den har blitt, og syns det er svært synd at vi ikke får markert Luftforsvarets 75-årsdag og P-3 Orions 50 år på Andøya sammen med lokalbefolkningen og øvrig publikum. Vi vil på et senere tidspunkt planlegge med et nytt arrangement for publikum. Følg med på Luftforsvarets Facebook-side for mer informasjon om dette, går det fram.
Det har som Bladet Vesterålen tidligere har omtalt vært ei svært krevende tid ved Andøya flystasjon etter vedtaket om å flytte hovedbasen for maritime patruljefly til Evenes. Det skal skje når de nye patruljeflyene, P-8A Poseidon, ankommer Norge. Det første flyet skal etter planen komme i 2022, og alle fem skal være på plass i 2023.
Svært mange ansatte har forlatt flystasjonen på Andenes etter vedtaket – noe som har skapt utfordringer for den operative drifta.
Den sikkerhetspolitiske situasjonen i nordområdene har også endret seg til det verre den seneste tiden, og tre amerikanske P-8-fly er for tiden plassert på Andøya for å bistå det norske MPA-miljøet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.