tirsdag 12. februar 2013

Avinor - Falk-Petersen viser handlingskraft


Leier inn utenlandske flygeledere til Oslo kontrollsentral

(Oslo, 12. februar 2013) Avinor har inngått en avtale om innleie av flygeledere fra det svenske selskapet LFV Aviation Consulting til Oslo kontrollsentral, Røyken. Disse skal være klare til innsats før sommeren 2013. Tiltaket er et av flere som styrker flygelederbemanningen på Østlandet.
Dag Falk-Petersen allmøte 19. oktober 2012 (ingress)- Vi er svært fornøyde med å ha denne avtalen på plass. Innleie av flygeledere er et av flere tiltak som skal sikre at vi leverer den tjenesten våre kunder og samfunnet for øvrig venter av oss, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Avtalen innebærer i første omgang at fire flygeledere leies inn ved Oslo kontrollsentral i tre år, med mulighet for forlengelse på ytterligere ett år. Opplæringen starter umiddelbart, slik at disse kan begynne å jobbe operativt sommeren 2013. Avinor har en opsjon på å leie inn ytterlige ressurser ved behov når opplæringskapasiteten tillater.
I tillegg til innleie av flygeledere, pågår Avinors rekruttering og utdanning av flygeledere for fullt.

Gjennomfører en rekke tiltak I samarbeid med de ansatte har det blitt utviklet over 20 tiltak som skal bidra til økt driftsstabilitet. Innleie av utenlandske flygeledere er ett av tiltakene. Andre tiltak er blant annet å flytte så mange flygeledere til Oslo-området som mulig, fordele overtiden jevnere blant de ansatte, jobbe med å øke utdanningskapasiteten og optimalisere ferieavviklingen ved å fordele feriene over en lengre periode.

- Til sammen vil tiltakene gi styrket bemanning, bedre leveranser til flyselskapene og redusert arbeidspress på våre ansatte i Østlandsområdet, sier Falk-Petersen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.