mandag 13. oktober 2014

Norwegian får drahjelp av EU kommisjonen

Foto: Per Einar Jansen

Norwegian må fortsatt vente på endelig svar på om de får permanent flytillatelse mellom Europa og USA. Nå ønsker EU fortgang i saken. 

EU ber om hastemøte om Norwegian-tillatelse

Vil diskutere selskapets søknad om flyvninger til USA med myndighetene.

Det Irland baserte selskap Norwegian Air International (NAI) har ennå ikke fått gjennom sin endelige tilatelse til å fly mellom Europa og Amerika.
De flyr med en midlertidig dispensasjon moderselskapet Norwegian har fått, i påvente av at søknaden skal behandles av det amerikanske transportdepartementet (DOT).

Ønsker fortgang

Nå ønsker EU-kommisjonen å diskutere saken i et hastemøte med myndighetene i USA, skriverThe Washtington Times.
– Forhåpentligvis vil dette få fortgang i prosessen, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24.
Amerikanske myndigheter og EU-kommisjonen i Brussel har tidligere inngått en avtale som kalles «Open Skies» - en avtale som skal sikre godkjenning av selskaper som ønsker å fly mellom kontinentene.

Foreninger ønsker nei

Tidligere har en rekke transportforeninger gått ut og advart USA mot et Norwegian-ja. Årsaken er at de mener flypersonell hos det norske selskapet ikke er sikkerhetsklarert etter de rutinene som ble pålagt flyselskaper etter 11. septemper 2001.
– Vi forholder oss til de samme sikkerhetsreglene som alle andre europeiske flyselskaper. Alle våre medarbeidere tilfredsstiller luftfartsmyndighetenes krav til sikkerhetsklarering, sa Sandaker-Nielsen til NTB etter anklagene - som kaller påstandene for løgn og propaganda.
Nå er han glad for at EU vil ha fortgang i prosessen.
– Vi er glad for støtten vi får, og har fått, av EU. Nok en gang understreker EU at Norwegians søknad er i tråd med Open Skies-avtalen, sier Sandaker-Nielsen til E24.
Norwegians behandling av saken har tatt fire ganger så lang tid som den normalt gjør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.