onsdag 15. oktober 2014

Widerøe splittes opp - Er det for å sminke seg før salg?

Splittes? Widerøe vurderer å dele selskapet opp i flere avdelinger. Ledelsen bekrefter at teknisk avdeling og bakketjenester er blant avdelingene som kan bli skilt ut som egne selskaper. (Foto: Matti Riesto)
Splittes? Widerøe vurderer å dele selskapet opp i flere avdelinger. Ledelsen bekrefter at teknisk avdeling og bakketjenester er blant avdelingene som kan bli skilt ut som egne selskaper. Foto: Matti Riesto

- Widerøe skal splittes

- Det jobbes med oppsplitting av Widerøe. Det eneste vi vet er at vi skal være ett teknisk selskap heleid av Widerøe, sier Strand til nettavisen Nord24.no.
Strand hevder at hovedeier Torghatten har som mål å spare millioner på prosjektet, og er bekymret for at dette eventuelt kan få konsekvenser for de ansattes pensjonsgoder.
- Det er litt for tidlig å si, men folk kjenner til at Torghatten er ganske knallhard mot bedrifter som skilles ut, der goder som ikke er tariffestet fratas, sier Strand.
Torghatten-sjef Brynjar Forbergskog vil ikke kommentere saken, og henviser videre til Widerøe-ledelsen.
Informasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe bekrefter at selskapet ser på å splitte ut teknisk avdeling og bakketjenester, men understreker at dette fortsatt er på et tidlig stadium og at ingen beslutning er tatt.
Han avviser at dette gjøres for å spare penger. Ifølge Kongsteien skal dette eventuelt gjennomføres for å treffe nye markeder.
- Teknisk avdeling kan for eksempel selge tjenester til andre aktører. Vi kjenner til at noen frykter salg, men det har ikke vært diskutert, sier Kongsteien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.