torsdag 14. april 2016

Liste over foreslåtte fjernstyrte tårn inkluderer Bodø - Avinor

Avinor

 

Har besluttet ti nye lufthavner for fjernstyrte tårn

Avinor - 14-04-2016 10:00 CEST
I fjor ble de første fem tårnene for fjernstyring besluttet – nå er de neste 10 valgt.
Avinor har tidligere besluttet å investere i fjernstyrt tårntjeneste for opptil 15 lufthavner, som skal driftes fra et tårnsenter lokalisert i Bodø. En videre satsing forventes å omfatte flere av Avinors lufthavner.
I april i fjor ble det varslet at de fem første tårnene som skal fjernstyres og overføres til Bodø, er tårnene ved lufthavnene Mehamn, Berlevåg, Røros, Røst og Hasvik.
Avinor har nå besluttet hvilke ti tårn som blir de neste. Disse er tårnene ved lufthavnene i:
Namsos, Rørvik, Sogndal, Førde, Vardø, Svolvær, Molde, Haugesund, Bodø og Lakselv
Implementeringsrekkefølgen er ikke bestemt ennå.
- Tårnene er vurdert ut fra effekt for inntjening, gjennomførbarhet og investeringsbehov. Implementeringsrekkefølgen er ikke avgjort ennå, men planen er å ha alle de 15 tårnene i drift fra Bodø i 2020, forteller divisjonsdirektør Margrethe Snekkerbakken.

De ansatte får tilbud om å bli overført til tårnsenteret.
Avinor har ansvar for de 46 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.
Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo Lufthavn.
Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.