Norwegian beder om henstand på milliardlån
Norwegian har henvendt sig til kreditorerne og bedt om rente- og afdragsfrihed frem til den 30. juni på obiligationslån, der har en samlet værdi af 5,9 milliarder norske kroner.
Den norske regerings hjælpepakke til luftfarten indeholdt samlet tre milliarder norske kroner til Norwegian, hvis selskabet kunne opfylde en række betingelser.
Først skulle selskabet skaffe sikkerhed for 10 procent af en umiddelbar kreditfacilitet på 300 millioner kroner, og dette har det norske lavprisflyselskab allerede klaret med hjælp fra to nordiske banker.
For at få adgang til næste tranche på 1,2 milliarder norske kroner, skal Norwegian forhandle lempelser i gælden hos selskabets kreditorer for et tilsvarende beløb, og derfor har selskabet onsdag henvendt sig til obligationslångiverne og anmodet om ikke at skulle betale renter og afdrag i en periode frem til den 30. juni kl. 18.00.
“Anmodningen om støtte er nødvendig for at få adgang til tranche to af den påtænkte lånegarantipakke fra den norske regering, svarende til 1,2 milliarder norske kroner,” skrev Norwegian onsdag aften i en meddelelse til Oslo Børs.
Kræver held
Det er obligationslån til en samlet værdi på 5,9 milliarder norske kroner (3,8 milliarder danske kroner, red.), at Norwegian beder om udsættelse til at betale renter og afdrag af.
Det er obligationslån til en samlet værdi på 5,9 milliarder norske kroner (3,8 milliarder danske kroner, red.), at Norwegian beder om udsættelse til at betale renter og afdrag af.
“Vi har en ekstremt kompleks finansieringsstruktur, med alt fra leasingselskaber til obligationsejere i mange forskellige lande. Vi skal være utrolig heldige, hvis vi skal få det til at lykkes,” sagde den danske bestyrelsesformand Niels Smedegaard tidligere på ugen til Dagbladet Børsen.
Smedegaard gav samtidig udtryk for, at nogle aktører støtter godt op omkring selskabet, andre vil gerne hjælpe, men har ikke overblik over deres egen situation, mens nogle siger, at “vi kan hoppe i havet”.
Den norske regerings krisepakke afventer endelig godkendelse fra ESA (EFTA Surveillance Authority), der er tilsynsmyndigheden, der blandt andet overvåger overholdelsen af EØS-samarbejdet i Norge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.