mandag 7. september 2020

Luftbru mellom Sola og Sri Lanka - Jan-Petter Helgesen

Saken ble lagt ut på Aviation24.be i dag den 8.: https://tinyurl.com/y5k4snhf

Sjelden luftbru til Sri Lanka

En luftbru av den sjeldne sorten er denne helgen blitt fløyet mellom Stavanger lufthavn, Sola, og Hambantota på Sri Lanka.

Av Jan-Petter Helgesen
SOLA

Det er det belgiske flyselskapet TUI Belgique som har utført flygingene med bredbukfly av typen Boeing 787-8 Dreamliner med nederlandsk registrering PH-TFM. Første flyging lettet fra Sola fredag 4.september klokken 6.00 om morgenen.

B787-8 - Foto: TUI

Turen til solskinnsøya gikk over Vilnius i Litauen og Karachi i Pakistan.  Flytiden på den mer enn 9000 kilometer lange strekningen til Sri Lanka var 11 til 12 timer.
Natt til søndag 6.september kom flyet tilbake igjen til Sola. Det v
ar da nesten seks timer forsinket.
Denne gang ble det stående på Stavanger lufthavn inntil noen minutter over klokken 18.00 søndag kveld. På ny gikk turen til Hambantota hvor det landet utpå mandag 7.september lokal tid.
Retur til Sola er satt til klokken 18.00 mandag kveld. Her skal det etter planen lande klokken 7.05 tirsdag morgen 8.september. Etter å ha satt av passasjerene skal flyet med rutenummer JAF916F returnere tomt til hjemmebasen i Amsterdam med avgang Sola klokken 8.30.

Årsaken til flygingene er utskifting av skipsbesetninger. Turen på over 9000 kilometer er en av de lengste direkteflyginger som noen gang har lettet fra Sola. Det er også første gang det blir foretatt direkteflyginger mellom Stavanger og byer på Sri Lanka.
Det er ellers første gang flyplassen av besøk av Boeing 787-8 Dreamliner. Samtlige av Norwegians Boeing 787 som står i opplag på lufthavnen er av 9-versjonen som er noe større enn den mindre 8-utgaven.

TUI Belgique er et belgisk charterselskap med to Boeing 787-8 i flåten foruten en rekke Boeing 737 av forskjellige versjoner og flere EMB-190.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.