lørdag 26. september 2020

Helikopter med Mayday i går - Stavanger Aftenblad

 

Nordsjø-helikopter sendte ut nødsignal, men landet trygt på Sola

Sikorsky S-92-helikopteret fra selskapet Bristow var kun få minutter unna landing ved Stavanger lufthavn, Sola, da problemene oppsto fredag ettermiddag. Fall i oljetrykket gjorde at pilotene fulgte prosedyren og sendte ut nødsignalet – mayday.

Publisert: Publisert:

I går 16:05

 


Et Bristow-helikopter av typen Sikorsky S-92 på vei inn fra Ekofisk-feltet fikk tekniske problemer like før landing på Sola fredag. Foto: Jon Ingemundsen

·         Ove Heimsvik

Journalist

·         Kristian Oftedal Kvendseth

Vaktsjef

 

Nødsignalet fra helikopteret ble tatt imot i kontrolltårnet på Sola om lag klokken 14.15 fredag. Sikorsky-helikopteret var på vei inn fra Ekofisk-feltet, med tre passasjerer og to piloter om bord.

·          

– En oljelekkasje i girboksen var årsaken. Helikopteret skal nå gjennomgå tekniske undersøkelser, men det viktigste nå er at helikopteret landet trygt, sier direktør Heidi Heimark i Bristow Norge til Aftenbladet.

 


Heidi Heimark er direktør i Bristow Norge. Foto: Jon Ingemundsen

Flytrafikken ble satt på vent

All annen flytrafikk ble dirigert bort fra flyplassområdet og nødprosedyrene ble iverksatt etter at helikopteret sendte mayday.

– Dette innebar at flytrafikken ble satt litt på vent en periode. Men alt gikk bra og situasjonen er nå avklart. I løpet av kort tid kommer trafikken til å være tilbake til normalen, sa Avinor-direktør på Sola, Anette Sigmundstad, til Aftenbladet ved 15-tiden fredag.

– Ingenting tyder på flåtefeil

Heidi Heimark opplyser at Luftfartstilsynet og helikopterfabrikanten Sikorsky er varslet om hendelsen. Havarikommisjonen blir også varslet.

 

– Det er ingenting som tyder på at dette handler om en flåtefeil, så det er kun dette ene helikopteret som nå blir undersøkt. Trafikken for øvrig går som normalt, sier Heidi Heimark.

Hun vil ikke opplyse hvilket eller hvilke selskaper de tre passasjerene om bord arbeider i.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.