torsdag 20. juli 2023

Unruly Pax - Problemene øker over hele verden, også i Norden - ABC Nyheter

 


Flere krangler på flyreiser: Familie kastet av Norwegian-fly

Tor Strand

19. juli 2023 21:10 – Oppdatert 19. juli 2023 21:10

Fylla

Stadig flere flypassasjerer krangler med besetningen om regler ombord på flyene, melder den internasjonale luftfartsindustriorganisasjonen IATA

Kranglete flypassasjerer er blitt et økende problem. Tirsdag måtte et Norwegian-fly som skulle fra Arlanda til Dubrovnik i Kroatia snu tilbake til gate etter at en passasjer oppførte seg uregjerlig om bord. En barnefamilie måtte gå av flyet.

Røyking, alkohol og belte-nekt er de vanligste årsakene til konfrontasjoner mellom besetningen og passasjerer, viser statistikk fra den internasjonale luftfartsindustriorganisasjonen IATA.

Ifølge IATA hadde én av 568 flyvninger en hendelse knyttet til bøllete passasjerer i 2022, sammenlignet med én av 835 i 2021, noe som representerer en økning på 37 prosent, skriver TravelNews.se

De vanligste hendelsene gjelder passasjerer som røyker sigaretter eller e-sigaretter i kabinen eller på toalettet, nekter å feste sikkerhetsbeltet, ikke respekterer bagasjeregler og oppbevaringsinstrukser og inntar egen alkohol om bord.

Beruset par i retten etter omsorgssvikt på fly

LES SAKEN


Flere timer forsinket

Et Norwegian-fly på Arlanda flyplass i Stockholm hadde ikke rukket å ta av før kapteinen bestemte seg for å avbryte take-off.

– Et fly som skulle ha gått klokken 14.50 til Dubrovnik måtte taxe tilbake til gate på grunn av en forstyrrende passasjer. Flyet tok av klokken 17.15, sier Robert Pletzin, pressesjef i Swedavia til Expressen.

Det er foreløpig uklart på hvilken måte passasjeren opptrådte «feilaktig», som Norwegians pressetjeneste kaller hendelsen.

– Det har jeg ingen informasjon om. Det er nå en sak for politiet, sier Silje Glorvigen ved Norwegian og forklarer at det var kapteinen som tok avgjørelsen.

Stockholmspolitiets Daniel Wikdahl opplyser at det var en barnefamilie som måtte gå av, men at det foreløpig ikke ser ut til å være inngitt en anmeldelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.