mandag 24. juli 2023

Ukraina - Russland rekrutterer kvinnelige soldater - ABC Nyheter

 

"Historisk sett", hva er det for slags sludder. I en Store Fedrelandskrigen, altså 2. verdenskrig, var kvinnelige jagerflygere og skarpskyttere viden kjent. Sjekk Wikipedia og Russian pilots during the war. Drøssevis av kvinnenavn der, gjerne med resymè over deres bragder.. (Red.)


Russland rekrutterer kvinner til krigen i Ukraina: – Siste utvei

Martin Oeding

24. juli 2023 06:06 – Oppdatert 24. juli 2023 07:56

 

En kvinne går forbi et stativ med et bilde av en russisk tjenestemann og inskripsjonen "Moderlandet vi forsvarer". Illustrasjonsfoto. Foto: Olga Maltseva / AFP / NTB

Statlige russiske TV-kanaler har nylig vist programmer som viser en kvinnelig tropp i arbeid.


Russland har økt sin innsats for å rekruttere kvinner til forsvarstropper nær landets grenser mot Ukraina, ifølge en ny rapport.

Historisk sett har ikke Russland benyttet kvinnelige soldater i kamp, og i fjor høst sa et medlem av Russlands parlament at landet bare ville ty til kvinnelige rekrutter som en «siste utvei».

Men med høye tapstall i Ukraina og utfordringer med å fylle rekkene med nye mannlige rekrutter, håper myndighetene i minst én region at kvinnelige soldater kan tette hullene i forsvaret, skriver Newsweek.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina

Ifølge The Moscow Times har tjenestemenn i Russlands sørvestlige region Belgorod nylig fokusert rekrutteringsarbeid på å styrke forsvarsenhetene med kvinnelige soldater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.