onsdag 20. desember 2023

Helikopter - Delemangel til offshore helikopteret Sikorsky S-92A - Industri Energi

 

Dette har jeg vært innom tidligere her på bloggen, men artikkelen til Helgesen er god og utfyllende. (Red.)



En Sikorsky S92 klar for avgang fra Sola. Det blir trolig færre tilgjengelige offshorehelikoptre neste år. Foto: Atle Espen Helgesen

Begynner å se konsekvenser av delemangelen til offshorehelikoptrene

-Vi begynner nå å se konsekvenser av delemangelen som treffer alle operatører av Sikorsky S92-helikoptre, sier leder i LOs helikopterutvalg, Henrik Fjeldsbø.

LOs helikopterutvalg følger situasjonen rundt delemangel til offshorehelikoptrene nøye og er i jevnlig kontakt både med oljeselskapene, helikopterselskapene og produsenten Sikorsky.

På sist møte fikk utvalget en oppdatering om situasjonen av Sikorskys representant i Norge. Han forsikret at det jobbes intenst med situasjonen og at Sikorsky gjør alt de kan for å ta igjen etterslepet, uten at det tas noen snarveier som kan gå utover sikkerheten.

-Samtidig vedgår de at tilgangen på deler vil være anstrengt gjennom hele vinteren og våren. Sikorskys plan er å være «i rute igjen» innen årsskiftet 2024-25, sier Henrik Fjeldsbø, leder i LOs helikopterutvalg og forbundssekretær i IE&FLT.

Allerede er syv-åtte offshorehelikoptre i Norge og over 30 helikoptre globalt ute av drift på grunn av delemangel. Det totale antallet ventes å øke betraktelig utover vinteren og våren.



Sjekk hele artikkelen her: http://tinyurl.com/5bf4uasx

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.