mandag 15. januar 2024

Den svenske forsvarssjefen fikk pepper for å gå ut slik - TV2

Tipper at han følte at politikerne ikke forstår alvoret og tok sajnsen på å gå ut på denne måten. Her på berget har vi fått Storbergets rapport og vi har fått rapporten om samfunnsikerhet og beredskap. Politikerne sender disse ut på høring. Etter det har det blitt dørgende stille. Forsvarssjefen vår, som du ser uklart på bildet under, er nå så uklar at du ikke ser ham i det hele tatt, rett og slett fordi han ikke tør å tråkke uti det med sannheten om vårt forsvar og den trusselen vi ser fra øst. Ære være den svenske sjefen for å ha tatt bladet fra munnen. Tilfluktsrom har gradvis blitt nedgraterte og fylt med alt mulig etter 1991. Det finnes åpenbart ikke noe initiativ for at disse skal ryddes og klargjøres. Ingen bryr seg......(Red.)


Forsvarssjefen: Alle svensker må forberede seg på krig

Sveriges forsvarssjef med alvorlig budskap



ALVOR: Sveriges forsvarssjef Michael Bydén sier at sikkerhetssituasjonen er svært alvorlig. Her sammen med sin norske kollega Eirik Kristoffersen under Kirkeneskonferansen. Foto: Daniel Berg Fosseng / TV 2

Kjell Persen

08. jan 2024 10:00Sist oppdatert 08.01.2024.

Sveriges forsvarssjef Michael Bydén sier at landets befolkning bør forberede seg på krig.

– På individnivå må man mentalt forberede seg, sier Bydén til svensk TV 4.

Ifølge den svenske forsvarsledelsen ser sikkerhetssituasjonen i Europa og verden ikke ut til å endre seg til det bedre i 2024.

– Veldig alvorlig situasjon

Søndag sa landets sivilforsvarsminister Carl-Oskar Bohlin at det kan bli krig i Sverige. Alle svenske borgere må bidra til å styrke landets motstandskraft, oppfordret han.

– Det kan bli krig i Sverige, sa Bohlin under konferansen Folk og Försvar i Sälen.

Den svenske regjeringen har ifølge SVT bedt beredskapsmyndighetene forberede seg på at krigen kan komme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.