torsdag 25. januar 2024

Il-76 nedskytingen - ABC Nyheter

 

Det er vist bilder fra havaristedet, men det kan ikke observeres omkomne. Det er mistenkelig. Det et ikke er tvil om at flyet ble skutt ned., det viser en sort røykdott der flyet kom fra. Russlands såkalte informasjonssystem er i full sving og hevder dette var en terroraksjon og vil ha saken inn i Sikkerhetsrådet.  Husk Malaysian MH17 som ble skutt ned og den etterfølgende desinformasjonen fra Russland, inkluderte en tåpelig animasjon av et jagerfly som skulle være synderen. Alt var bare løgn. Nå er det observert to missiler, noe som kan være riktig, gitt den sorte røykskyen nevnt over.

I 1987 var en delegasjon fra norsk flygerforbund i Moskva og i Uljanovsk. Ved sistenvte treningssenter, som sovjeterne kalte verdens største,  var vi inne i en Il-76. Bildet er fra cockpiten, tatt av undertegnede.

(Red.)


Europeisk tankesmie sår tvil om Russlands versjon av flystyrten

Disse spørsmålene mener eksperter bidrar til å svekke Russlands offisielle versjon av hvorfor transportflyet av typen IL-76 styrtet i Belgorod-regionen på grensen til Ukraina.


Les alt om krigen i Ukraina

– Russland har svært få transportfly av typen IL-76. Det er derfor er rart at de skal bruke ett av disse flyene til å frakte krigsfanger, sier Peter Dickinson fra Eurasian Center ved tenketanken Atlantic Council til BBC.

Traffic police officers block off a road near the crash site of the Russian Ilyushin Il-76 military transport plane in Belgorod RegionTrafikkpoliti sperrer av en vei nær ulykkesstedet til det russiske Ilyushin Il-76 militærtransportflyet utenfor landsbyen Yablonovo i Belgorod-regionen, Russland 24. januar 2024.StringerReutersHan mener det er mistenkelig at russiske myndigheter ikke valgte å transportere krigsfangene med buss eller tog i og med det påståtte antallet ikke var høyere enn 65.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.