onsdag 31. januar 2024

Braut Haaland kjøper Pilatus PC12 - Finansavisen

 

Finansavisen: Haaland har kjøpt nytt privatfly

 


NYTT PRIVATFLY: Erling Braut Haaland solgte nylig privatflyet sitt, men nå er han blitt deleier i et nytt. Foto: Oli Scarff (AFP)

Erling Braut Haaland er blitt deleier i et privatfly kort etter at han solgte sitt forrige fly.

31.01.24 12:23 31.01.24 12:38

Sjur TveitoTips meg

Finansavisen skriver at Haalands selskap, M600, har kjøpt et fly av typen Pilatus PC-12. Flyet beskrives som «luftens Swiss army knife» og er utstyrt med seks businessklasseseter.

– I Assistair liker vi å sammenligne flyet med en Mercedes Geländewagen AMG63. Det har en luksuriøs kabin designet av BMW og en topp moderne cockpit. Flyet er perfekt for familier eller forretningsfolk, sier flymegler Carl-Christian Gunnestad til Finansavisen.

 

Arkivbilde

FLY: Dette er denne typen fly Erling Braut Haaland har kjøpt. 

Haaland hadde tidligere et privatfly av typen Piper M600, som ble solgt på slutten av fjoråret. Det nye privatflyet skal være en vesentlig oppgradering fra det forrige.

Det nye flyet er en 2014-modell og har en pris på mellom 50 og 70 millioner kroner, avhengig av utstyr og konfigurasjon.

– Det er veldig fordelaktig med et turbopropellfly på kortbanenettet. Med et lavt miljøavtrykk kan en PC-12 lande på over 21.000 flyplasser i verden, sier Gunnestad.

Haaland har ofte reist i privatfly til Norge i forbindelse med landslagsoppdrag for å få en mer komfortabel og lettvint reise.

Her ser du den forrige meldingen om flykjøp:

Erling Braut Haaland kjøper privatfly

Sammen med far Alfie Haaland har Erling Braut Haaland investert i et énmotors turboprop fra Piper Aircraft - toppmodellen M600. To bedrifter i Rogaland er også medeiere i flyet som koster 25 millioner kroner nytt.

Publisert:

Flyet, som er fra 2017, får sitt registreringsnummer hos Luftfartstilsynet i dag, torsdag. Det vil ankomme Sola om kort tid.

Alfie og Erling Braut Haaland har slått seg sammen med to større entreprenører og etablert selskapet Sola M600 AS, som formelt skal eie flyet. Selskapet har base på Stavanger lufthavn, Sola.

Flyentusiast Jarle Finsveen er styreleder i selskapet, men han er ordknapp når det gjelder selskapets virksomhet og hva superstjernen Erling Braut Haaland skal bruke flyet til.

– Jeg kan bekrefte at flyet skal brukes av eierne, og at det kan benyttes i hele Norge og også i utlandet, sier Finsveen til Aftenbladet/E24. - Det skal ikke leies ut til eksterne kunder.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.