søndag 21. januar 2024

Forsvarssjefen endelig på banen, men alt for sent - Dagbladet

 

Det er personell det i hovedsak står på, men vi kan kjøpe effektivt utstyr som ikke krever voldsomt med personell. Jeg er ikke sikker på hvor mange som kreves for å operere en mobil enhet med Naval Strike Missiles og å vedlikeholde disee, men mange er det ikke.  Flere slike batterier bør plasseres slik at de kan hindre russiske fartøyer i å komme ut fra Murmanskområdet. NASAMS på alle flypålasser som forventes brukt av norske- og allierte styrker. Patriot rundt de største byene. MANPADS er på bestillingslisten, og det er fint. Anti tank våpen må vi også få. Disse krever ikke mannskaper utover det vi må kunne mobilisere. I skrivende stund er oljefondets verdi 16 450 milliarder kroner. Dette er 5000 milliarder mer enn da Ukrainakrigen brøt ut. Vi har enda ikke nådd 2% målet. Kjøp av våpen i utlandet er ikke inflasjonsdrivende, så hva f... somler vi etter? 

Sjekk også Forsvarets forum om samme sak: http://tinyurl.com/3xwwd6mp(Red.)

Eirik Kristoffersen: - Vi har dårlig tid

Norge har bare få år på seg til å bygge opp et forsvar som bedre kan møte et aggressivt Russland, mener forsvarssjef Eirik Kristoffersen.


FÅ ÅR: Forsvarssjef, general Eirik Kristoffersen er helt enig med sin svenske kollega, øverstkommanderende Mikael Bydén, som nylig ba alle svensker være forberedt på krig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

NTB .

Publisert søndag 21. januar 2024 - 12:35
Sist oppdatert søndag 21. januar 2024 - 12:36

- Det er et vindu nå som kanskje vil vare i ett, to, kanskje tre år, der vi må investere enda mer i et sikkert forsvar, sier Kristoffersen til NTB.

- Men vi har dårlig tid. Det vil jeg bare presisere, understreker han og peker på Russland.

- Vi vet ikke hva som skjer med Russland om tre år. Det er viktig for oss å møte en usikker og uforutsigbar verden med et sterkt nasjonalt forsvar, sier forsvarssjefen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.