fredag 11. januar 2013

Rekordår for Avinor

Over 46 millioner passasjerer reiste til eller fra Avinors lufthavner i 2012. Det er 2 millioner flere enn i 2011 og rekord.

-Mens mange europeiske land opplever nedgang eller stagnasjon i passasjertrafikken, nærmer Avinor seg 50 millioner passasjerer i året. Vi bruker nå flere milliarder kroner på å øke kapasiteten for å møte behovene til næringslivet og reisende over hele landet, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor.

For mens ACI (Airports Council International) Europe rapporterer om lavkonjunktur, nedgang og stagnasjon i flytrafikken innenfor EU-området, har passasjertrafikken til og fra Avinors lufthavner økt med nærmere 5 prosent. Men konsernsjefen i Avinor advarer mot å tro at ikke den økonomiske krisen også kan påvirke utviklingen i Norge.

-Vi ser tegn på utflating i flytrafikken også hos oss, sier Falk-Petersen.

Utlandstrafikken økte mest i 2012 med 7, 2 prosent, men innlandstrafikken økte med 3,3 prosent.

Når det gjelder desember 2012, økte trafikken til og fra Avinors største lufthavn, Oslo lufthavn Gardermoen, med 1,7 prosent, samtidig som veksten i 2012 var på 4,6 prosent.

Blant de andre store lufthavnene var veksten størst på Stavanger lufthavn Sola i 2012. Passasjertallet gikk der totalt opp med 7 prosent mens desembertallene gikk ned med 1,1 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Trondheim lufthavn Værnes følger etter med en total vekst på 6 prosent og desembervekst på 0,9 prosent, mens Bergen lufthavn Flesland hadde en vekst det siste året på 3,3 prosent og en desembervekst på 0,7 prosent.

De nasjonale lufthavnene – Bodø, Tromsø, Kristiansand og Ålesund – hadde i snitt en vekst det siste året på 3,5 prosent. Ålesund lufthavn hadde den største veksten på 7 prosent.

På de regionale og lokale lufthavnene var den totale veksten det siste året henholdsvis på 4,5 og 6,3 prosent.

Antall flybevegelser har gått opp med 3,5 prosent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.