lørdag 8. mars 2014

Malaysian - Særdeles ubehagelig funn


Dersom dette kan koples til en terrorhandling, så vil det bli krav om maskinlesbare pass og en ny type passkontroll. Å reise uten ID slik som i dag innen Schengen, vil ikke lenger tillates.

To personer som sto på passasjerlistene til det savnede flyet fra Malaysia Airlines, viste seg å være hjemme og i god behold. Passene deres var tidligere blitt stjålet. Foto: Bazuki Muhammad (Reuters)

Stjålne pass på passasjerlista til det savnede flyet

En østerriker og en italiener som sto på passasjerlisten, var ikke med om bord i det savnede malaysiske flyet. Passene deres er tidligere meldt stjålet.

– Vår ambassade fikk informasjon om at det var en østerriker om bord. Det kom fra passasjerlisten til Malaysia Airlines. Etter en gjennomgang i våre systemer, viste det seg at det dreier seg om et stjålet pass, sier en talsmann for det østerrikske utenriksdepartementet.
Politiet oppsøkte vedkommende hjemme og fant ham der i god behold. Mannens pass var blitt stjålet under en reise til Thailand for to år siden.
Det samme gjelder en italiener som sto på passasjerlista. 37-åringens pass ble stjålet i Thailand i august i fjor, ifølge avisa Corriere della Sera. Det var ingen italienere om bord i flyet, opplyser Italias utenriksdepartement.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.