tirsdag 12. april 2016

Avinor med oversikt over flytrafikken i Norge - Utenlandstrafikken på Sola har gått ned med 14%

Avinor

 

Svak oppgang i flytrafikken

Avinor - 12-04-2016 08:48 CEST
Men rekordtall på Oslo Lufthavn.
I mars opplevde Avinor passasjervekst på 0,3 prosent sammenlignet med 2015. Utlandstrafikken økte med hele 6,5 prosent.
- Oppstarten av nye ruter, markedsføring av Norge som reisemål og noe lavere kronekurs har ført til et økt antall innkommende turister, sier trafikkdirektør Jasper Spruit i Avinor.
- I tillegg har det vært en økning i antall nordmenn som reiser utenlands i forbindelse med påskeferien, som i år var i mars.
Størst vekst i Bergen
Spesielt Oslo, Bergen og Trondheim opplever sterkt vekst på utlandsreisende i mars. Bergen økte mest av de store lufthavnene med hele 18 prosent, fulgt av Trondheim med 10 prosent og Oslo med 9 prosent. Trafikken i Stavanger, Ålesund, Kristiansand og noen mindre lufthavner gikk tilbake.

Trafikken innenlands gikk ned 2,4 prosent i mars, hvor det meste skyldes påskens plassering. Fra Oslo var det vekst innenlands, 2,2 prosent. Det var her størst vekst i trafikken til Nord-Norge, samt til Molde og Ålesund.
Nordlysturisme har blitt mer populært, og flere utlendinger benytter fly innenlands. Samtidig som nordmenns reiser med fly innenlands har økt 2 prosent årlig de fire siste årene, har utlendingers reiser med fly i Norge økt med 4 prosent. Store grupper som tyskere og amerikanere har økt tilsvarende 10 prosent årlig. Flere turister til Norge skaper vekst og arbeidsplasser, blant annet for turistnæringen i distriktene.
Rekord på Oslo Lufthavn
Oslo Lufthavn har hatt historisk høy passasjertrafikk hver måned hittil i år, og i år passerte lufthavnen for første gang to millioner passasjerer i en mars-måned.
- Oslo Lufthavn er vår hovedflyplass, og vårt viktigste knutepunkt. Det er morsomt å passere milepælen med to millioner passasjerer i mars, og vi ser frem til ytterlige vekst både i Oslo og på våre andre lufthavner i tiden som kommer, avslutter Spruit.
Trafikkstatistikken kan lastes ned under.
Avinor har ansvar for de 46 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.
Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo Lufthavn.
Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.