onsdag 16. januar 2019

Norwegian tar store grep - E24

Les hele artikkelen her:   http://tinyurl.com/y99ctxas

– Har kommet til et punkt der det må gjøres nødvendige justeringer

Som et ledd i Norwegians planer om kostnadskutt i milliardklassen skal nå flere ruter og seks baser legges ned. Flyselskapet sier de vil strekke seg langt for å unngå oppsigelser.

<p><b>KUTTER:</b> Norwegian satset tungt med de nye moderne Boeing 737Max-flyene på ruter til USA, men flere viste seg å være lite lønnsomme. Rutene fra Skottland og Nord-Irland til USA er besluttet lagt ned og flyene skal brukes i Europa i stedet. Bildet er fra Oslo Lufthavn av en 737Max.</p>
KUTTER: Norwegian satset tungt med de nye moderne Boeing 737Max-flyene på ruter til USA, men flere viste seg å være lite lønnsomme. Rutene fra Skottland og Nord-Irland til USA er besluttet lagt ned og flyene skal brukes i Europa i stedet. Bildet er fra Oslo Lufthavn av en 737Max.

Nå har selskapet besluttet nok et grep som skal kutte kostnadene og bedre konkurranseevnen i et beintøft luftfartsmarked: Selskapet skal legge ned flere ruter og seks av basene.
Det opplyser Norwegian i en melding til E24 og noen andre medier onsdag.
Selskapet understreker at ruter som er i salg ikke avvikles, og at det primært handler om å redusere frekvensen på ruter mellom Spania og Nord-Europa.
Kuttene som nå annonseres kommer i kjølvannet av at finansdirektør Geir Karlsen i fjor høst indikerte at selskapet ville gjøre endringer i ruteprogrammet fremover for å kutte mindre og ulønnsomme ruter og heller sette fly og mannskap inn der man tjener mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.