torsdag 20. mai 2021

Fotballspiller Erling Braut Haaland kjøper fly - Nettavisen

 Erling Braut Haaland kjøper fly

Flytypen Piper M600 har seks seter og rekkevidde på 2750 kilometer med normal last. Det betyr at det kan fly fra Dortmund og til hvilken som helst by i Europa som har et svært pengesterkt fotballag..

Shutterstock

Sammen med far Alfie Haaland har Erling Braut Haaland investert i et énmotors turboprop fra Piper Aircraft - toppmodellen M600. To bedrifter i Rogaland er også medeiere i flyet som koster 25 millioner kroner, det melder Stavanger Aftenblad.

Avisen skriver at flyet får sitt eget registreringsnummer torsdag.

Far og sønn Haaland skal ha ha gått sammen med to større entreprenører og etablert selskapet Sola M600 AS, som formelt skal eie flyet. Selskapet har base på Stavanger lufthavn, Sola.

Se video av flytypen som Haaland nå har sikret seg:

Styreleder Jarle Finsveen bekrefter til Aftenbladet at flyet skal brukes av eierne.

– Jeg kan bekrefte at flyet skal brukes av eierne, og at det kan benyttes i hele Norge og også i utlandet. Det skal ikke leies ut til eksterne kunder, sier Finsveen.

Firmaet ble stiftet i januar og prisen på Piper M600-maskinen skal ligge på rundt 25 millioner kroner. Erling Braut og Alfie Haaland eier 37,5 prosent av selskapet, i tillegg er det entreprenørene Bertelsen & Garpestad og Velde Industri som eier flyet.

Det er stor interesse for Haalands fotballfremtid etter nok en imponerende sesong i Dortmund-drakten. I starten av april var Alfie og agent Mino Raiola på Europa-turne for å besøke potensielle nye klubber til Haaland.

De to var blant annet på besøk i Barcelona og Madrid og ble avbildet på flyplassen i førstnevnte by.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.