fredag 28. mai 2021

Norwegian aksjen - Ikke for småsparere - Nettavisen

 

Småaksjonærene i Norwegian går på kjempesmell igjen

Kjell-Magne Rystad

for 14 timer siden

 


Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Mange nordmenn har et positivt forhold til flyselskapet Norwegian. Selskapet som ble bygget opp av Bjørn Kjos har bidratt til skarp konkurranse og billige flybilletter.

Bra å reise med - dårlig å eie

Den positive opplevelsen mange har hatt som reisende med Norwegian har ganske sikkert også fått noen til å putte sparepenger inn i selskapet. Til tross for at det også tidvis har vært en del problemer med forsinkelser og kansellerte fly, har Norwegian blitt bygget opp til å bli et av Norges sterkeste merkenavn før pandemien brøt løs.

Å kjøpe aksjer i et slikt selskap er vel lurt, har kanskje mange tenkt.

En investering på 7000 kroner for tre år siden har blitt redusert til en verdi på rundt 11 kroner nå

Å eie et selskap er noe helt annet enn å være fornøyd med selskapets produkter. Skal noe være bra å eie må det gi avkastning. Aksjer gir sjelden avkastning over tid uten at det aktuelle selskapet tjener penger.

Å tjene penger over er tid har ikke Norwegian klart. Selv før koronapandemien brøt ut hadde selskapet i sum gått med tap siden oppstarten for 20 år siden.

Særlig siden 2017 har det gått dårlig. Etter en kraftig vekst og opptak av svært høy gjeld bidro problemer med flyene og voksesmerter til store tap.

© Leveres av Nettavisen  

Aksjekursen i flyselskapet Norwegian har de siste tre årene falt med hele 99,84 prosent. Investorer som har eid aksjen i denne perioden har dermed i praksis tapt hele investeringen. Foto: (Skjermdump fra Nordnet)

Dette har småsparere og andre eiere fått merke på aksjekursen.

En investering på 7000 kroner for tre år siden har blitt redusert til en verdi på rundt 11 kroner nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.