tirsdag 11. august 2015

Norwegian + Ryanair? - Dagens Næringsliv


Ryanair-toppsjef Michael O'Leary kan komme til å fore Norwegian og finansdirektør Frode Foss' langdistanseruter med trafikk.

Ryanair og Norwegian i partnersamtaler 

 
Den irske lavprisgiganten er i ferd med å endre kurs.
Det irske lavprisflyselskapet Ryanair skal være i samtaler om et langdistanse-samarbeid med IAG, Virgin Atlantic, TAP og Norwegian, ifølge Bloomberg News, som viser til Reuters.
Ryanairs kortdistanse-nettverk kan bli koblet opp mot langrutene til de respektive flyselskapenes hovedflyplasser (hubs), opplyser Ryanairs talsperson Robin Kiely, som bekrefter uttalelser av toppsjef Michael O'Leary til Reuters mandag.

Ryanairs strategiendring sees i sammenheng med selskapets satsning på hyppigere frekvenser, flere flygninger til hovedflyplasser og tidspunkt som passer bedre for forretningsreisende, ifølge Bloomberg.
 
Samarbeid på enkelte ruter kan starte så tidlig som vintersesongen i år, ifølge Ryanair-sjefen.
Norwegian la i forrige måned frem knallresultater for andre kvartal blant annet på grunn av sterk omsetningsvekst på langdistanserutene, der passasjertallene har doblet seg fra samme periode ifjor.
Bjørn Kjos: - Kommer til å bli heftigere og heftigere
I løpet av det siste året har Norwegian lansert flere langdistanseruter. Blant annet ruter fra London til ulike byer i USA, samt nye ruter til Karibien og mellom Karibien og de amerikanske storbyene Boston, New York og Washington DC.
Norwegian-sjef Bjørn Kjos understreket under forrige måneds kvartalspresentasjon at flyselskapet vil fortsette å satse på langdistanserutene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.